Rače - Fram: Imeli bi drsališče, a kdo bi zanj skrbel?

Barbara Bradač Barbara Bradač
23.01.2019 12:05

Občinski svetniki menijo, da bi bilo dobro tudi v njihovih občini naslednje leto postaviti drsališče, a občinska uprava odgovarja, da interesa pri društvih (za sedaj) ni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V občini Rače-Fram se zgledujejo tudi po sosednjih Staršah 
Janko Rath

Na zadnji januarski seji občinskega sveta občine Rače - Fram je svetnik iz vrst SDS Zdravko Jelšek spomnil, da so se že lani pogovarjali, da bi lahko tudi v njihovi občini vzpostavili drsališče. "Sedaj se moramo začeti o tem pogovarjati, če ga želimo imeti prihodnjo zimo. Mislim, da si občina eno takšno drsališče za otroke zasluži," je povedal Jelšek.
Župan Branko Ledinek je povedal, da so denar že imeli rezerviran, vendar so ga v čistopisu predloga proračuna izbrisali, saj so ne glede na izkušnje skeptični: "Če najdete upravljavca, bomo z rebalansom denar zagotovili in drsališče financirali." Jelšek je izpostavil primer dobre prakse sodelovanja občin Kidričevo in Starše pri brezplačnem drsanju na drsališču decembra v Kidričevem, od januarja do marca pa v občini Starše. Za drsališče skrbijo lokalna društva. Vsak teden za varnost, izposojo drsalk in kuhanje čaja skrbi drugo društvo in v času delovanja Parka pod tisočerimi zvezdami v Kidričevem se jih je zamenjalo šest. Da bi bilo vendarle smiselno sklicati sestanek društev na to temo, je dodala svetnica Ema Cebe (SLS). Skeptičen pa je ostal Miran Predikaka (Neodvisna gasilska lista) s komentarjem: "Več babic, kilavo dete."

Nekateri občinski svetniki
Simona Antolič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta