Razpis za ptujsko Kurentovanje razburja

Hojka Berlič Hojka Berlič
07.08.2020 06:16

Zavod za turizem z razpisom išče partnerja za organizacijo komercialnega dela Kurentovanja prihodnja tri leta. Letošnji izvajalec ga ocenjuje za najmanj finančno nerealnega

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po karnevalskem šotoru in dvorani bo letos moral izvajalec za prostor komercialnega dela poskrbeti sam.
Andrej Petelins_ek

Zavod za turizem Ptuj (ZTP) je konec preteklega meseca objavil javni poziv za izbiro izvajalca komercialnega dela Kurentovanja v letih 2021, 2022 in 2023. Razpis tokrat poleg organizacije, izvedbe gostinske ponudbe in zabavnoglasbenega programa v Karnevalski dvorani zajema tudi najem Karnevalske dvorane ali postavitev premičnega objekta.
Za najem dvorane ali postavitev premičnega objekta bo moral po novem izvajalec torej poskrbeti sam, izbrani prostor pa mora sprejeti najmanj 2600 ljudi. Za sodelovanje v partnerstvu je izvajalec dolžan plačati tudi najmanj 15 tisoč evrov neto na leto, za višje plačilo ponudnik na razpisu prejme tudi več točk. Izbrani ponudnik bo moral predložiti še menico ali bančno garancijo v višini 35 tisoč evrov kot finančno zavarovanje za dobro in pravočasno izvedbo pogodbenih obveznosti. Pod dodatnimi pogoji so na zavodu med drugim zapisali še, da pred prijavo na javni razpis potencialni izvajalec ne sme imeti odprtih zapadlih obveznosti do zavoda iz preteklih štirih let ter do vseh preostalih ptujskih javnih zavodov in podjetij.

Pričakovali več posluha

Pri letošnjem izvajalcu komercialnega dela, celjskem podjetju Songevents, o prijavi na tokratni razpis še razmišljajo, saj je po njihovem mnenju precej neugoden in se sprašujejo, kdo se bo ob takih razpisnih pogojih nanj sploh prijavil. "Pri takih pogojih moraš imeti 250 tisoč evrov, da sploh lahko začneš delati. Zaslužka pa potem ni toliko. Poleg tega, da vem, da se bodo v okolici istočasno vršile tri prireditve, in to dva konca tedna. Jaz bom plačeval licence in vse, oni pa bodo prireditve organizirali brez velikih stroškov," pravi lastnik in direktor podjetja Ervin Simonič, ki na takšne razpisne pogoje ne namerava pristati.

Očitke zavračajo

Direktorica ZTP Tanja Srečkovič Bolšec v celoti zavrača očitke, da je razpis za kogarkoli prirejen: "Pri razpisu so določene pogoje predlagali tudi člani sveta zavoda, o tem smo se na seji pogovorili in predloge smiselno vključili v razpis. Pogoji, ki smo jih vključili, se v celoti nanašajo na dobrobit zavoda oziroma je naša naloga, da zavarujemo zavod pred anomalijami, ki so se pojavljale v preteklosti, ko je bil zavod izpostavljen likvidnostnim težavam."
Ob tem dodaja, da so bančno garancijo ali menico v višini 35 tisoč evrov v razpis dodali z namenom, da lahko zavod sam izvede Kurentovanje, če bi izvajalec odstopil od pogodbe. V preteklem razpisu pa je bil znesek za odstop kar 150 tisoč evrov. "Prav tako pa se ob vseh poravnanih obveznostih in doslednem držanju vseh dogovorjenih aktivnosti pogovarjamo o skupnem sodelovanju v obdobju treh let, s čimer se lahko tudi partner strateško loti organizacije dogodka," še pojasnjuje direktorica zavoda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta