Rekordni ulov: iz Radehovskega jezera potegnil 92 kilogramov težkega soma

Marjan Toš
04.10.2020 05:31

Dolgoletni ribič Sandi Sever je imel srečo. Ulovil je morda celo največjega soma v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sandi Sever z brkačem ob Radehovskem jezeru
Marjan Toš

Pravijo, da je ribiška sreča opoteča, a včasih se ribičem le ujame na vabo največja riba. To se je zgodilo tudi dolgoletnemu članu RD Pesnica Sandiju Severju, sicer doma iz Slovenske Bistrice, ki je v zgodnjem jutru pred več kot tednom dni začel loviti soma v Radehovskem jezeru. Še v trdi temi, ob 5. uri in 10 minut, je nekaj prijelo za vabo. Sandi je zaznal, da tokrat ne bo šale, in je palico močno prijel. Potem pa se je začelo, velika riba mu je skoraj tristo metrov bežala po gladini vode in po večurnem naporu mu jo je s pomočjo prijatelja končno uspelo spraviti na suho.

Marjan Toš

Potem pa novo presenečenje zanj in za ribiške tovariše, ki so mu priskočili na pomoč, saj ob vodi ni bil sam. Tehtnica je namreč pokazala 92 kilogramov, som pa je meril kar 242 centimetrov in je zagotovo nov rekorder Radehovskega jezera. Po ocenah ribičev iz RD Pesnica bi lahko bil celo med največjimi doslej ulovljenimi somi v Sloveniji. Sandi je kljub dolgoletni ribiški karieri doslej iz vode potegnil nekaj 25- in 30-kilogramskih brkačev, a radehovski velikan je ribiška trofeja za v zgodovinsko kroniko.

Sandijevi ribiški prijatelji so mu brez zavisti in od srca čestitali, nato pa v lepem jutru modrovali in primerjali stare podatke. Takšnega velikana iz Radehovskega jezera bojda ni potegnil nobeden od lenarških ribičev, malo manjše pa že, a od tistih trofejnih ulovov je v RD Pesnica minilo precej let. Sandijev brkač je torej rekorder Radehovskega jezera, ki po prepričanju dolgoletnih ribičev v svojih globinah skriva še večje "brkate mrcine". Morda bo katera še to jesen zagrizla v vabo, nikoli se ne ve, je prepričan tudi Sandi, ki bo lov na trofejne some nadaljeval.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta