S petjem navdušila na festivalu San Remo Junior

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
17.11.2019 05:01

Dora Šandor je dekle, ki prepeva, bi jo lahko na kratko opisali. Ob Mozartu se je že v zgornjem otroštvu srečala z glasbo, ki jo je nato zelo prevzela. Sicer pa je vsestranska. Nekdanja rokometašica tudi peče torte, piše pesmi, riše, snema filme ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dora Šandor na sanremskem festivalu
Osebni Arhiv

Devetošolka Dora Šandor iz Osnovne šole Gorišnica je maja letos uspešno sodelovala na mednarodnem pevskem festivalu za mlade pevske in glasbene talente San Remo Junior 2019 ter v konkurenci od 12 do 17 let osvojila četrto mesto, ob tem pa prejela posebno pohvalo strokovne komisije kot avtorica skladbe Vizija, ki jo je zapela v slovenskem jeziku. "Tisti nastop bi kar ponovila, upam, da bom še kdaj imela takšno priložnost. Bil je to festival, ki ga ne bom nikoli pozabila. Vse se je ujelo, verjela sem, da zmorem uresničiti sanje vseh tistih, ki mi na moji glasbeni poti pomagajo, in ko sem bosa in v obleki modne kreatorke Barbare Plavec stala na velikem odru Teatra Ariston, sem vedela, da mi bo uspelo," se nastopa, kot bi bil včeraj, spominja Dora.

​Od tretjega razreda že piše

Sodeluje tudi z glasbenikom Galom Gjurinom, bila je gostja na njegovem koncertu v Ljubljani. "Galove pesmi poslušam od nekdaj, kot že odkar sem spregovorila, tudi pojem. Mami mi je vrtela Mozarta in jaz sem njegovo glasbo zelo rada poslušala še dolga leta," pravi zgovorna najstnica, ki že od tretjega razreda ustvarja svoje avtorske pesmi, njene videospote pa je mogoče videti tudi na youtubu. "V tretjem razredu sem, kar pri pouku, napisala besedilo svoje prve pesmi, glasba se je potem kar od nekod prikradla, zdaj imam že 26 avtorskih pesmi in doma si urejam majhen snemalni studio, da bom lažje ustvarjala," omeni sogovornica, ki se rada spominja svojih nastopov v projektu Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, nepozabna je bila tudi vaja s Policijskim orkestrom, ker bo z njimi v kratkem imela koncertni nastop.

Dora Šandor z učiteljem Boštjanom Rihtarjem
Slavica Pičerko Peklar

Cela družina poje, igra

​Zdaj s starejšim bratom Nejcem z glasbenim nastopom rada obogatita različne, družinske dogodke ter zapojeta in zaigrata z mlajšim bratom Martinom Svitom in sestrico Lučko. "Vsi nenehno igramo, pojemo, pri nas doma se vedno kaj dogaja," se smeje zdaj že nekdanja rokometašica domačega rokometnega kluba in vse bolj vešča kuharica. "Kuhanje me sprošča, ne sledim kuharskim receptom, pač pa si jih sama izmišljujem. Sem tudi v šolski tekmovalni ekipi mladih kuharjev, ki se te dni že pripravlja na tekmovanje v Zlati kuhalnici, kjer smo lani osvojili drugo mesto."

Devetošolka Dora Šandor se že pripravlja na nove nastope.
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta