Svet zavoda komunikacijo vodstva in zdravnikov ptujske bolnišnice ocenil za neprimerno

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
06.05.2020 11:21

Svet zavoda ptujske bolnišnice na izredni seji o neprimerni komunikaciji vodstva in zaposlenih bolnišnice, ki je ob napovedani, a nato neizvedeni selitvi ljutomerskih upokojencev v bolnišnico močno odmevala. Poročilo vodstva bolnišnice z dodatnimi pojasnili pričakujejo do 15. maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravniki SB Ptuj ob novinarski konferenci ob napovedni selitvi upokojencev ljutomerskega doma na Ptuj.
Andrej PETELINŠEK

Potem ko je pred dvema tednoma v javnosti močno odmevala novinarska konferenca, ki jo je sklicalo vodstvo ptujske bolnišnice potem, ko je bilo obveščeno, da bodo v njihovo bolnišnico prepeljali 40 okuženih, a ne tudi bolnih stanovalcev iz ljutomerskega doma starejših občanov, se je pred dnevi na izredni seji sestal svet zavoda ptujske bolnišnice in komunikacijo vodstva in zaposlenih označil za neprimerno.
Kot je za STA povedal predsednik sveta zavoda Bojan Pahor, so člani sveta z večino glasov ocenili, da je bil zaradi izjemnih okoliščin v dani situaciji izbrani način komunikacije, ki je bolnišnici v javnosti omajal ugled, neprimeren.
Člani sveta zavoda so zato vodstvo bolnišnice pozvali, naj pripravi pisno izjavo, v kateri bo podrobno pojasnilo okoliščine za izvedbo novinarske konference, na kateri so zaposleni izrazili nasprotovanje selitvi oskrbovancev na Ptuj. Poročilo vodstva bolnišnice pričakujejo najpozneje do 15. maja.
Pahor je ob tem poudaril, da gre za problematiko, ki je izjemno občutljiva in bi zahtevala predvsem veliko mero empatije in sposobnost argumentiranega diskretnega pogovora v luči iskanja najboljše rešitve, ne pa nasprotno, nespretno in neprimerno komunikacijo vseh pred televizijskimi kamerami. "Izbira načina izmenjave argumentov v obliki enostranske novinarske konference pred kamerami je bila po mojem mnenju nepravilna, tudi nepotrebna, vsekakor pa prehitra. Ta bi lahko bila, če že, kvečjemu zadnje, nikakor pa ne prvo sredstvo komuniciranja," meni Pahor, ki dodaja, da so v tej zgodbi prav vsi izgubili. V strpnem in argumentiranem pogovoru bi lahko rešitev poiskali skupaj in brez prisotnosti javnosti. Ob tem predsednik sveta zavoda še poudarja, da zaposleni v ptujski bolnišnici svoje poslanstvo opravljajo predano in na visoki strokovni ravni in to kljub številnim težavam z opremljenostjo, infrastrukturnimi težavami in s kroničnim pomanjkanjem strokovnega osebja, kar je sicer splošna težava slovenskega zdravstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta