Upokojenci v družbo vabijo tiste, ki radi pijejo kavo

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
27.07.2019 03:19

Ptujski upokojenci počnejo vse mogoče. Eni kolesarijo, drugi se sprehajajo, spet tretji se ukvarjajo s kulturo. Zdaj se iščejo tisti, ki radi pijejo kavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsak tretji torek v mesecu gredo peš na kavo.
Slavica Pičerko Peklar

Vsak tretji torek v mesecu je na ptujskem pešmostu srečati skupinico ljudi, ki se ozirajo naokoli, pozdravljajo vsakogar, ki pride mimo, in vabijo v svojo družbo vse, ki se radi sprehajajo in spijejo kako skodelico kave. "Ja, smo brali Večerove pogovore ob kavi, tisto rubriko Grema na kafe, pa smo si rekli, gremo še mi. O nas se doslej ni pisalo, a za nami so že trije skupni sprehodi, ko posedimo tudi ob dišeči kavi," so v družbo vabili Sonja, Vitoslava, Marjeta in Miro. Sonja Purgaj, predsednica ptujskega društva upokojencev, pa je dodala: "V našem upokojenskem društvu deluje lepo število različnih sekcij, tudi takih, ki skrbijo za rekreacijo upokojencev. A vsi pač nismo kolesarji niti se nam ne da na dolge pohode, in smo rekli, da bomo hodili na kavo. Poimenovanje našega druženja si je izmislila Marjeta."
V torek, ko smo se srečali, se je četverica ljubiteljev kave in dobre družbe ter pogovorov sprehodila mimo Miheličeve galerije do mestnega parka, kjer so malo potelovadili na zunanjih fitnes napravah in se potem podali do Rance, kjer so posedeli ob vodi in si, kakopak, privoščili dobro kavo v tamkajšnjem lokalu. "Prihodnji mesec bomo verjetno obiskali mestna razstavišča in galerije, kjer so do konca poletja na ogled razstave letošnjega Art Staysa, pa na grad bomo stopili, sicer pa gremo tja, kjer se nam zdi, da nam bo najlepše," dodaja Marjeta, nadvse aktivna upokojenka, tudi kolesarka, ki je lansko leto po Ptujskem prekolesarila šest tisoč kilometrov, letos pa podira ta svoj rekord in se z družbo upokojencev podaja tudi na daljše ponedeljkove sprehode po ptujski okolici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta