V Občini Hoče - Slivnica skupaj kolesarili

Vera Zakrajšek
08.08.2020 06:00

Preteklo soboto prekolesarili meje hoško-slivniške občine, od te sobote bodo še pohodi v štirih etapah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hoški upokojenci so dokazali, da so še vešči kolesarjenja
Patricija Klinc Rebernak

Kolesarji Društva upokojencev Hoče zelo radi kolesarimo in tako se nam je skupaj z Večgeneracijskim centrom Rogoza utrla zamisel, da spoznamo in prekolesarimo mejo občine Hoče - Slivnica. Povabilu so se pridružili kolesarji iz Slivnice, Maribora in seveda iz Hoč. Tržnica pri botaničnem vrtu je bila zbirališče. Nekaj se nas je odpeljalo do pohorske vzpenjače, nekaj se jih je peljalo s kolesarskim kombijem do zgornje postaje vzpenjače. Meje občine Hoče - Slivnica segajo visoko na Pohorje in mejijo na mestno občino Maribor, Ruše, Slovensko Bistrico, Rače - Fram in na ravnici na občino Miklavž na Dravskem polju.

Med kolesarjenjem je bilo dovolj časa za ogled slapa Skalca.
Patricija Klinc Rebernak

Do prelepega slapa Skalca

Družba kolesarjev je bila zbrana in v pričakovanju, kolesarjenje smo pričeli dobre volje. Da je potepanje še zanimivejše, vedno izberemo kakšno znamenitost za ogled. Tokrat smo obiskali prelepi slap Skalca. Skozi krošnje je prodiralo sonce in na slapu se je naredila mavrica, nas pa so hladile kapljice vode, ki so nagajivo pršele vsenaokoli. Pot nas je vodila po lepi pohorski pokrajini in ob čudovitih razgledih na Dravsko polje. Že smo prikolesarili do naselja Šestdobe, kjer smo pa prekoračili občinsko mejo in se povzpeli vse do Ranč. Tukaj smo se okrepčali in odžejali, popili kavo ter se spustili v Fram. Tudi sosednja občina je zelo zanimiva in lepa. Kaj hitro smo se vrnili na občinsko mejo, občudovali športna letala, ki so nas opazovala iz zraka, in že bili v senci naših lepih rogoških gozdov. Tudi v Rogozi smo se odžejali in spet po meji z občino Maribor odkolesarili nazaj do našega pričetka poti. Prekolesarili smo 48 kilometrov in za vožnjo porabili tri ure in 20 minut.

Kapo dol pred kolesarji

Bilo je zelo lepo, spoznali smo neverjetno število cest, ki so prepredene po Pohorju in lepo urejene, pohorske kmetije, ki krasijo prisojne lege in se bohotijo v cvetju, zelene pašnike, na katerih se pase živina, ter mogočne zelene gozdove, ki še vedno bučijo v vetru in čuvajo svoje skrivnosti. Čeprav smo imeli pomisleke, ker nas je večina že v letih, bom napisala, kot rečemo: kapo dol pred našimi kolesarji. Bili ste krasni, čudoviti.

Med kolesarjenjem po mejah občine Hoče - Slivnica
Patricija Klinc Rebernak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta