(VIDEO) Domačija je naj viža Štajerske

ANIK
30.11.2019 05:03

Ansambel Zadetek niza uspehe na izborih, tekmovanjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Skupine

Na Radiu Maribor so pripravili izbor Naj viža Štajerske 2019, s katerim so izbrali ansamble, ki opevajo Štajersko, pojejo v štajerskem narečju ali govorijo o tipični štajerski tematiki. Tako je bilo dvanajst narodno-zabavnih ansamblov v tekmovalnem izboru, poslušalci pa so tedensko odločali med dvema, ki sta se predstavljala v nedeljski oddaji V dobri družbi. Na finalni prireditvi je tako voditelj Kristijan Šmid gostil zmagovalce tekmovanja, Ansambel Zadetek, in drugouvrščeni Trio Polet.
Zmagovalna viža Domačija opisuje dom, kjer se rodi sreča, in sega globoko v čustva ljudi. Avtor besedila in glasbe, harmonikar in vodja ansambla je Matic Lorbek, navdih je dobil v štajerski vasici v osrčju Slovenskih goric, kjer je Domačijo napisal in uglasbil kar pri babici in dedku. Aranžma je delo celotnega ansambla in tudi izvedba vseh članov, ki s svojimi glasovi in troglasnim petjem božajo ušesa in dušo poslušalcev ter jih v mislih popeljejo v varen objem družine. Zgodba je upodobljena tudi v videospotu:
{embed_youtube}https://youtu.be/8ruJ00PH4_4{/embed_youtube}.
In kdo so "zadetki"? Trije mladi izjemno ustvarjalni Štajerci Matic Lorbek, Luka Zajc in Sebastijan Plevnik so vse bolj prepoznavni na glasbeni sceni in priljubljeni med poslušalci. V njihovi vitrini pa je najti že kar nekaj priznanj: Slakova plaketa, Srebrni zmaj, Srebrni pastirček, Zlati kolovrat … Letos so bili v veliki konkurenci s svojo skladbo Mamina pesem absolutni zmagovalci narodno-zabavnega festivala v Števerjanu. Prislužili so si tudi glavno nagrado strokovne komisije za najboljši ansambel za skladbo Domačija ter prejeli Orfejčkovo plaketo.

Trio ima že veliko plaket, priznanj
Marina Lorbek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta