Vinko Baklan iz Cirkovc, kjer se cele družine vključujejo v krvodajalstvo, stotič daroval kri: To imam v krvi

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
10.04.2023 03:50

Vinko Baklan iz Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) Cirkovce je pred dnevi na oddelku za transfuziologijo Bolnišnice Ptuj stotič daroval kri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinko Baklan s sinom Primožem in medicinsko sestro Sanjo Petrovič
Slavica Pičerko Peklar

Ob jubileju se mu je pridružil tudi sin Primož Baklan, ki je kri daroval petnajstič. "Petintrideset let sem že krvodajalec in vse odvzeme krvi sem opravil tukaj, v ptujski bolnišnici. Zagotovo bom še prihajal, saj mi zdravje na srečo služi in sem vesel, da lahko na ta način pomagam soljudem," pravi 57-letni Vinko Baklan in dodaja, da ima krvodajalstvo preprosto v krvi: "Pri nas v Cirkovcah je veliko krvodajalcev, kar cele družine so se pridružile tej humanitarni dejavnosti. Dobro smo organizirani in v družbi krvodajalcev se vedno dobro počutim. No, pa tudi na kak izlet gremo."

Za krvodajalce se na Ptujskem ni treba bati. 
Slavica Pičerko Peklar

Na odvzem krvi so svojega zlatega krvodajalca spremljali tudi predstavniki KO RK Cirkovce, kjer se lahko postavijo z več kot štiristotimi krvodajalci. "Smo najštevilčnejša krvodajalska skupina na širšem ptujskem območju in na to smo zelo ponosni, a brez dobrega dela in sodelovanja ter nagovarjanja sovaščanov, naj se nam pridružijo, ne bi šlo. Še posebej veseli smo, ker prihajajo v naše vrste mladi," pravi Martin Golenko, ki je tokrat za jubilejni odvzem, ki ga je opravil pred dnevi v mariborski bolnišnici, čestital tudi Dragu Dobniku.

Jubilantoma sta še veliko krvodajalskih akcij zaželela Aleksander Solovjev, predsednik Območnega združenja RK Ptuj, in sekretarka združenja Marjana Cafuta. Pravita, da so veseli vsakega krvodajalca in da je na širšem ptujskem območju še vedno veliko ljudi, ki razumejo krvodajalstvo kot prav posebno človekoljubno dejavnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta