Zasnoval sistem, ki bi opozarjal na vožnjo v napačno smer

Aleksandra Papež
12.02.2020 17:04

"Če moja zamisel reši vsaj eno življenje, bo to veliko," pravi trojičan, ki je zasnoval luči, ki bi se prižigale na avtocesti in opozarjale voznike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prikaz sistema za prižiganje luči, ki bi voznike opozarjal, da vozijo v napačno smer. 
Aleks Krajnc

Janez Krajnc je vzdrževalec vozil in strojev iz Svete Trojice v Slovenskih goricah, ki mu ne zmanjka idej. Na domači kmetiji dneve preživlja ob žagi za razrez lesa ter v sušilnici zrnja. Ob tem pa je registriral že tri patente. Prva dva sta z njegovega strokovnega področja - področja kmetijske mehanizacije, sistem ovijanja okroglih bal in spravljalnik lesa. Tretji je povezan z zagotavljanjem varnosti v cestnem prometu, zato Janezu ne da spati, ko prebere novico o kakšni prometni nesreči na avtocesti. "Gre za odlično in ceneno rešitev odpravljanja nesreč, pomeni veliko preventivo," je v razlagi o patentu zapisal Matjaž Aberšek, strokovnjak s področja intelektualne lastnine, specializiran za tehnične patente.

Janez Krajnc
Aleksandra Papež
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta