Zavod Hrastovec: Nove okužbe, stanovalci nastanjeni v športni dvorani

Hojka Berlič
05.11.2020 13:33
V zavodu Hrastovec se je število okuženih z novim koronavirusom znova povečalo - okuženih je 43 stanovalcev in 26 delavcev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravi stanovalci so to noč že preživeli v športni dvorani v Voličini. Foto: arhiv SVZ Hrastovec
Arhiv Svz Hrastovec

V Socialno varstvenem zavodu (SVZ) Hrastovec je po današnjih rezultatih testiranj z novim koronavirusom okuženih 43 stanovalcev, od tega jih 5 potrebuje bolnišnično oskrbo, in 26 delavcev. To sta 2 stanovalca in 6 zaposlenih več kot včeraj. Ob tem iz zavoda sporočajo, da so včeraj popoldne uspešno preselili zdrave stanovalce iz depandanse C v športno dvorano v Voličini: "S pomočjo civilne zaščite Lenart, nekaj prostovoljcev in zaposlenimi zavoda Hrastovec smo poskušali stanovalcem pripraviti kar se da udoben in domač ambient. Vse v želji, da bivanje ne bi bilo preveč stresno in naporno. Prvo noč so preživeli dobro in so zadovoljni z bivalnimi pogoji."

V depandansi C so sedaj v skladu s pripravljenim kriznim načrtom, ki je bil, kot pojasnjujejo, tudi potrjen s strani epidemiologinje, infektologinje in vodje regijskega tima, vzpostavili rdečo cono z dodatnimi 53 posteljami. "Okuženi stanovalci prestajajo bolezen z zelo blagimi simptomi ali celo povsem brez njih in se počutijo dobro. Zdravljenje je simptomatsko, simptome jim lajšamo podobno kot pri drugih virusnih obolenjih. Menjava okolja in selitev za stanovalce lahko povzroči stresno doživljanje situacije, zato smo okrepili psihosocialno podporo," še pojasnjujejo v SVZ Hrastovec in zagotavljajo, da zaposleni vlagajo vse napore, znanje, trud in energijo v zajezitev in širitev okužbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta