ZD Ptuj: Začenjali opremljati nove prostore, kamor bodo preselili del svoje dejavnosti

Slavica Pičerko Peklar
24.01.2021 05:25
V Zdravstvenem domu (ZD) Ptuj opremljajo nove, 650 kvadratnih metrov velike prostore, ki so jih pridobili z gradnjo še enega nadstropja nad zobozdravstvom, namenjene različnim zdravstvenim dejavnostim.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V ZD Ptuj imajo nove prostore nad zobozdravstvom. Foto: Slavica Pičerko Peklar
Slavica Pičerko Peklar

Epidemija je investicijo, gradnjo so začeli jeseni 2019, v vrednosti skoraj 1,2 milijona evrov, nekoliko zavlekla, a v prihodnjih mesecih bodo v nove prostore že lahko preselili preventivno zdravstveno dejavnost, dispanzerja za mentalno zdravje in ob tem pridobili možnost za širjenje ambulant splošne medicine.

Kor pravi Metka Petek Uhan, direktorica ptujskega zdravstvenega doma, jih v prihodnjih letih čaka prenova nekaterih prostorov, kot so denimo ambulante družinske medicine: "V zadnjih letih smo pridobili več novih dejavnosti in projektov. Že leta posebno skrb namenjamo novim zaposlitvam, saj se zavedamo, da je to potrebno za kakovostno zdravstveno varstvo." ZD Ptuj ima 260 zaposlenih, ki skrbijo za zdravje kar 70 tisoč ljudi v Spodnjem Podravju. Splošne ambulante ZD Ptuj delujejo tudi v okoliških občinah, na Hajdini, v Kidričevem, tudi v Talumu, v Podlehniku, Leskovcu, Žetalah, Zavrču in Juršincih in v vseh enotah Doma upokojencev Ptuj. Zobozdravstveno varstvo pa je v okviru ZD Ptuj organizirano še na Hajdini, v Žetalah in Zavrču ter v Kidričevem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta