(IZ FOKUSPOKUSA) Werner in Potrč že vesta

Jasno je seveda, da so estradniki na facebooku samo vrh ledene gore vsesplošnega zanikanja zdravstvenih in šolskih avtoritet in konspiratizma. Teh ljudi ni malo in jih bo bog pomagaj tudi vedno več.
Seveda jih pa v Sloveniji ni in ne more biti toliko, kolikor se jih je zbralo to soboto v Berlinu na demonstracijah proti protikoronskim ukrepom - ki so se iz levo-desne parade ponosa ekumenične stupidnosti in vikendaškega kvazipozitivnega negativizma skorajda sprevrgle v desant na Reichstag.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Poln kufer imam new age norcev, ki protestirajo proti nošenju mask in drugim protikoronskim ukrepom, uvajanju 5G-omrežja, cepljenju otrok, jedenju mesa itd. Po navadi se zanje niti ne zmenim. Opažam pa, da to nakladanje ni neškodljivo. To niso več samo vici o človeški neumnosti, ampak kao učene trditve, ki so jim s samodeklarirano kompetentnostjo nadeli strokovnjaško zveličavnost.
To ni več hec, to je zdaj res!
Tako bi facebook esej o pretiravanju z nevarnostjo koronavirusa, ki ga je napisal TV-voditelj in bodybuilder Marko Potrč, zlahka šel gladko mimo mene. Mimo mene bi lahko šlo blond odobravanje berlinskih demonstracij igralke in pevke Tanje Ribič. Kaj šele pametovanje šansonjerja Wernerja o nesprejemljivosti nošenja mask.
Potem pa berem, da je NIJZ predlagal, naj šolarji in dijaki nosijo maske. Ne v razredih, ampak samo v skupnih prostorih. In še to samo prvi teden šole!
In je že cela drama! Demokratična!
Simona Kustec je v ponedeljek, na predvečer novega šolskega leta, nastopila v Odmevih s spodbudnim sporočilom: "Dober večer. Moje sporočilo je: mirno, pogumno, odločno, veselo v novo šolsko leto. In seveda trije Z-ji: znanje, zdravje, zaupanje."
Gospa ministrica je bila videti zelo vesela. Saj ne rečem. Jaz bi tudi imel tako razredničarko. Kdorkoli že je njen piarovec, to s tremi Z-ji se mu je zelo posrečilo - čeprav morda neljubo asociira na onomatopoetično črkovje, ki v stripih simbolizira spanje ali celo dolgčas.
ZZZ? Znanje, zdravje, zaupanje? Simona Kustec je zadela troedino bistvo novodobnega negativizma: premnogi starši, pametnejši in nezmotljivejši od avtoritet, si znanje in zdravje predstavljajo po svoje, drugače - zaupajo pa tudi nikomur. Razen enako mislečim, seveda.

Robert Balen
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta