(MB-ŠTIMUNGA) Li-li in robček

Jaša Lorenčič
15.11.2018 16:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Mislim, da sem se režal skozi nos. Zadnje, ampak res zaaaaadnje, kar naj bi se menil z njim, bi bila politika. Lokalna politika. Samo vseeno. Če stojiš zraven Tadeja Toša, vsak s svojo pijačo v roki, v natiš(č)anem bekstejdžu KGB-ja, ko je čakal, da ga je Zoran Predin zrufal gor na oder, vprašaš nekaj že zato, pa ne, ker bi te firbec žokal po odgovoru na tvoje vprašanje. Eh, pač zineš nekaj. In čakaš na repliko. Angleži temu rečejo "small talk". Mi pa temu pravimo "kaj se pač menimo".
In sem ga vprašal. Ker so lokalne volitve ravno temu namenjene. Da ne samo vemo, ampak si povemo, od kod smo, kdo smo, zakaj smo. Toš je Ptujčan. In sem ga vprašal. Čuj, Tadej, kak je zaj kaj pri vas, ko mate kar devet kandidatov? Zagnano frišnih. Borba?
"Veš, kaj smo ugotovili na Ptuju?" je rekel Toš. "Kak je fajn, da mamo Maribor tak blizu!" In sva se režala. Kaj se ne bi, če pa je res. Dober štos, ne? Geografija je lahko tudi špasna, vidite. Lahko bi mi bilo nerodno, pa saj malo ti vedno tudi je v takih situacijah. Ampak poanta je drugje. V tem, da se znamo režati na svoj račun. Ne bom (pre)več trabunjal o volitvah niti delal izpeljav o tem, kako in kaj je Maribor, ker so to bolje in večkrat zapisali drugi pred mano na tej strani. Saj ste včeraj lahko čitali Tomažiča pa oni dan bivšega župana. To pa je ipak MB-štimunga.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta