(REKLI SO) Andrej Fink: Anže Logar se je zmotil

DR
10.07.2024 10:58

Prof. dr. Andrej Fink, iz Argentine vrnjeni slovenski rojak, pravnik, strokovnjak za teorijo države in mednarodne odnose, za Svet24 o vladi in opoziciji, Janši, Logarju, Golobu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Fink
Andrej Petelinšek

"Pred dvema letoma se je marsikomu zdelo, kot da je politična zvezda gospoda Janše potonila, kar seveda ni bilo res. Da ni bilo res, se je dokazalo pred dvema tednoma, ko se je stranka SDS ne samo obdržala, temveč so ji volivci naklonili dva poslanca več v Evropskem parlamentu. Uspelo je tudi NSi z Matejem Toninom, lahko bi slavil še SLS s Petrom Gregorčičem. Volivcev je torej dovolj, jeziček na tehtnici je treba le še malo premakniti. Če bo Golobova vlada še naprej izkazovala svojo nesposobnost, česar se vse bolj zaveda tudi navaden državljan, bo tudi vztrajni volivec levice vsaj pomislil, da tako ne gre več naprej, in ga ne bodo prepričali niti s tem, da ga še naprej strašijo in govorijo, kakšen bavbav je Janša.

Andrej Fink
Andrej Petelinšek

Pred slabima dvema letoma so Anžetu Logarju na predsedniških volitvah zmanjkali štirje odstotki. Bil je že zelo blizu, to je veliko povedalo o razmerjih med volivci, še bolj povedne so bile, kot rečeno, evropske volitve. Volivci torej so.

Mislim, da se je Logar po tem uspehu nekoliko zmotil. Najprej se je zmotil, ker je mislil, da so glasovi, ki jih je prejel, njegovi, ko pa je očitno, da je zanj volila vsa SDS in vsa pomladna stran. Zmotil se je tudi, ko je mislil, da je to začetek njegove in ne več Janševe zgodbe. Ni niti konca ene in niti začetka druge. Ni še predstavil svojih načrtov, ki bi upravičevali njegovo napoved, da je napočil njegov čas in da je preteklost mimo. Ne vem, kako razmišlja in kaj načrtuje, a imam, kot rečeno, vtis, da je v zmoti, če misli, da je zdaj on politični šampion. Lahko da je v tem času že zapravil politični kapital, ki so mu ga pripisovali. Videti je, da je obtičal, ne more ne nazaj in ne naprej."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta