(REKLI SO) Igor Kokoškov: Dončić in Jokić sta neverjetna

02.09.2024 16:00

Igor Kokoškov, trener, ki je Slovenijo popeljal do zlate medalje na EP 2017, na Sportklubu o junakih nekoč in danes

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kevin Jairaj

"Mene nihče ne želi. Nihče me nima za svojega. Američani pravijo, da sem Evropejec. Evropejci pravijo, da sem Američan. Slovenci pravijo, da sem Srb. Srbi mi očitajo, da sem jih premagal v finalu. Poglejte, košarka je univerzalna. Jaz jemljem od vseh, učim se od vseh. /.../ Junaka moje mladosti sta bila v prvi vrsti Dražen Petrović in Aleksandar Đorđević. To sta bili ‘rokerski’ zvezdi našega športa. Košarkarja, ki sta bila pred časom. Prvi je bil morda kar najboljši mednarodni košarkar, čigar kariero je kruto prekinila smrt in ga morda prikrajšala tudi tega, da bi danes o njem govorili kot o največjem. Đorđević je bil zame takrat najboljši organizator igre. Pa še bi lahko našteval. Toni Kukoč. Avantgarda, ki je spremenila košarko. Pa nato Vlade Divac. Da, zdaj sta tudi Jokić in Dončić. Sta neverjetna. Oba sta paket fizične in mentalne moči. Po eni strani poosebljata trend košarke, po drugi pa ta naš šport spreminjata. Narekujeta trend. /.../ 

Igor Kokoškov
Robert Balen

 Vem, da ima Dončič nove izzive, s katerimi se spopada v ligi NBA. Z njimi prestavlja lastne meje in raste. Gre za zvezdnika, ki je še vedno v vzponu in fazi zorenja. Zaveda se tudi pomembnosti industrije, ki obdaja košarko. Z veseljem ga gledam in se navdušujem nad njegovo tekmovalnostjo. To je bistvo njegovega športnega delovanja. Tekma, izziv. Naj ostane zdrav. Če bo, se lahko uresniči tisto, kar sem mu dejal. To pa je, da bo pod koši dočakal 38 ali celo 40 let. Enako velja za Jokića. Zakaj? Zaradi načina njune igre. Oba imata izjemno visok košarkarski IQ. To je bolj pomembno od hitrosti, eksplozivnosti in moči. Prepričan pa sem o tem, da bosta oba začela tudi še bolj vlagati v svoje telo."

 

Vir: Sportklub

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta