Gornja Radgona: Boj za dom starejših občanov

Manjšinski družbenik ponudil tri milijone evrov za odkup občinskega deleža v družbi, v vodstvu občine ocenili, da ponudba ni realna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Domu starejših občanov Gornja Radgona je 150 stanovalcev.
Nataša Juhnov

Že dlje časa traja boj med družbenikoma v Domu starejših občanov Gornja Radgona, v katerem je 150 stanovalcev. Večinski, 51-odstotni delež ima občina, 49-odstotni delež pa ima od začetka leta 2015 družba Pramag s Ptuja, ki jo vodi nekdanja direktorica ptujskega doma starejših Kristina Dokl, lastnik družbe pa je njen sin Žan Dokl. Družbenika drug drugega tudi tožita z namenom izločitve iz družbe in trdita, da je drug partner škodljiv družbenik. Najprej je tožbo sprožil Pramag, nato je enako storila še občina, sodišče pa je oba postopka združilo, dokončno odločitev v vodstvu občine pričakujejo v nekaj tednih. Pramag je občini ponudil tudi tri milijone evrov za odkup njenega deleža, a so na občini menili, da ponudba ni resna, v Pramagu pa pojasnjujejo, da niti ni več aktualna, saj da se občina ni pravočasno izjasnila.

Direktor doma Marjan Žula pravi, da si v Pramagu prizadevajo za racionalizacijo poslovanja, ki bi se po njegovem mnenju izrazila v nižjem standardu za stanovalce. 
Marina Vrbnjak
Župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko pravi, da doma ne bodo prodali, tudi če bodo uspeli s tožbo za izločitev družbenika. 
Marina Vrbnjak
Kristina Dokl meni, da vodstvi doma in občine nimata argumentov ter da jih želijo samo očrniti pred občani in stanovalci. Občina, pravi, bi lahko uveljavljala predkupno pravico ob stečaju Stavbarja, pa tega ni storila. 
Arhiv Svet 24
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta