Na kolo tudi na dopustu

Ines Baler Ines Baler
19.08.2019 16:08

Kolesarski turizem je v vzponu. Veliko kolesarjev pride čez mejo, pri izbiri pa prevladata urejenost poti in varnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika, Jaša, Mito in Damjan Kiderič so se s kolesi odpravili po Čemaževi poti.  
Nataša Juhnov

Vroči poletni dnevi in visoke temperature najbolj zagrizene športnike ne odvrnejo od telesne aktivnosti. Na pomurskih cestah je v teh mesecih opaziti povečano število kolesarjev, med njimi pa je tudi precej tistih, ki so v Pomurju na počitnicah. Preverjali smo, kako je s kolesarskim turizmom v okolici slovensko-avstrijske meje.

Veliko je Avstrijcev, Nemcev ...

Minuli petek smo se odpravili do Črncev v občini Apače, kjer je urejen in med kolesarji znan kolesarsko-pohodniški most čez Muro. Na slovenski strani je ob kolesarski poti, ki teče vzdolž reke, urejen Bicikl bar, kjer si mnogi kolesarji privoščijo nekajminutni oddih in osvežilno pijačo, na avstrijski strani pa so prav tako urejene gozdne poti, ki potem v naslednjih kilometrih vodijo po avstrijskem ravninskem podeželju, tudi do znanega jezera Liebmann.

Klavdija in Marjan Bratuša že četrto leto v poletni sezoni vodita Bicikl bar v Črncih. 
Nataša Juhnov

V Prekmurju mu je bolj všeč kot na morju

Po Čemaževi poti, ki je dolga okrog 23 kilometrov in poteka po ravninskem delu Apaške doline, pa so se odpeljali člani družine Kiderič iz Mirne na Dolenjskem. "Bivamo v apartmaju v Moravskih Toplicah in obiskujemo različne kraje Prekmurja. Danes smo se z avtom pripeljali do Apač, naprej pa bomo kolesarili," je povedala Nika, ki je s sinovoma Jašo in Mitom ter partnerjem Damjanom v preteklih dneh že prevozila okolico Martjanec in Dobrovnika. Čemaževa pot sicer od Črncev naprej vodi proti Apačam in ostalim krajem v tej občini, ob poteh pa so urejene številne turistične znamenitosti. Trasa se nato konča v Zgornjem Konjišču. Kideričevi so se letos na dopust v Prekmurje vrnili drugo leto zapored. "Mito je rekel, da mu je v Prekmurju bolj všeč kot na morju, tako da bomo morali naslednje leto spet priti," tako Dolenjka.

Janez Koler je resen športnik. Skoraj vsak drugi dan s kolesom naredi okrog 70 kilometrov.  
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta