Na Ptuju dobrodelni koncert v zahvalo gasilcem

STA
30.07.2019 09:12
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Mladi Ptujčani so se na pobudo tamkajšnje alternativne rock skupine Infected po več neurjih, ki so v poletnem času prizadela najstarejše slovensko mesto, drevi odločili pripraviti dobrodelni dogodek za domače gasilce. V večeru glasbe, ustvarjalnosti in solidarnosti bodo na Slovenskem trgu zbirali denar za ptujsko prostovoljno gasilsko društvo.
Na dobrodelni dogodek, ki so ga poimenovali Ptujcajt, so organizatorji povabili domače kulturnike in subkulturnike ter prijatelje, ki bodo s svojim programom ustvarili poseben večer. Na odru se bodo skupini Infected pridružili še drugi domači glasbeniki, med drugim zasedbe Amo, Anomalo, Herbalist in Lamberjack.
Organizaciji večera so se pridružili vinarji in gostinci v okolici prizorišča, projekt so podprli tudi drugi domači umetniki in društva. Kot je pojasnila ena od pobudnic projekta Taja Islamovič iz skupine Infected, gre za mladinsko iniciativo, s katero želijo povezati mesto v solidarnosti do tistih, ki so doživeli najhujše in prispevati svoj kamenček v mozaik obsežne sanacije mesta.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta