Napovedan prevzem Avtobusnega prometa Murska Sobota

Majda Horvat Majda Horvat
23.09.2020 17:41

Namero objavila Bernardka Maučec Cigan in Franc Banfi, ki sta že prej prevzela Papilia, družbo pooblaščenko

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Kralj in Bernarda Maučec Cigan
Aleš Cigan

Bernardka Maučec Cigan in Franc Banfi sta 14. septembra objavila prevzemno namero za odkup vseh delnic družbe Avtobusni promet Murska Sobota (APMS). Prevzemnika sta, kot navajata v objavi, o tem že obvestila Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo RS za varstvo konkurence, poslovodstvo družbe in predstavnike delavcev oziroma zaposlene. Najpozneje v 30 dneh po objavi prevzemne namere bosta objavila tudi prevzemno ponudbo.

Maučec Ciganova je povedala, da bo več podrobnosti o prevzemu javnosti predstavila v naslednjih dneh. Prevzemno namero so napovedovale že lastniške spremembe, ki so se dogajale avgusta v povezani družbi Papilio. To je družba pooblaščenka, ki s potrebno večino (55,6 odstotka) obvladuje delniško družbo Linija, ta pa družbo APMS z lastniškim deležem 65,9 odstotka. Maučec Ciganova in Banfi sta kot družbenika v Papiliu (vsak je imel nekaj več kot štiri odstotke) odkupila poslovne deleže preostalih družbenikov. Posel je glede na vpisano plombo upnika pri poslovnih deležih Maučec Ciganove in Banfija omogočila družba za svetovanje in investiranje Msin iz Ljubljane. Sprememba v družbi Papilio z izbrisom starih družbenikov in vpisom novih je bila na straneh Ajpesa objavljena 14. septembra, 1. septembra pa je bil kot novi direktor vpisan Davor Vlahek, ki zastopa interese investicijske družbe in je na tem položaju zamenjal Ano Kralj. Ta pa še vedno zaseda direktorski položaj v družbi Linija, medtem ko je 1. julija direktorovanje v APMS prepustila Darku Kovaču, prej članu nadzornega sveta. Preostali dve mesti v nadzornem svetu sta v času zamenjave vodstva zasedala Andrej Topolnik kot predsednik in Stanislav Ficko. Kovač družbo zastopa z omejitvijo enega leta. In prav tej menjavi na vrhu APMS, ki je bila za nekatere družbenike presenečenje, so kmalu sledile aktivnosti, povezane z objavljeno namero o prevzemu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta