Radenci: Leljak ostaja župan

Vida Toš; Vestnik
27.01.2020 15:40

Svetniki potrdili proračun, za investicije predvidenih devet milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
O predlogu proračuna je 13 svetnikov glasovalo za, ena članica sveta se je iz glasovanja izločila, dva pa sta se glasovanja vzdržala.
Vida Toš

Svetniki občine Radenci so na enajsti redni seji v drugem poskusu vendarle razpravljali o predlogu proračuna. Za leto 2020 je predvidenih 11,6 milijona evrov prihodkov ter 14,5 milijona evrov odhodkov. Vrednost investicij je devet milijonov evrov, največji sta nova čistilna naprava v Radencih in telovadnica pri Osnovni šoli Kapela. Poleg teh želijo graditi še knjižnico z medgeneracijskim središčem, igriščem za nogomet z umetno travo pri Športnem centru Slatina, urediti bazensko-parkovni kompleks in obnoviti cesto Radenci-Grabonoš ter sanirati del vodovoda v Radencih.
Za vse našteto naj bi se občina Radenci zadolžila za 1,56 milijona evrov. Skupni primanjkljaj v bilanci prihodkov in odhodkov pa je predviden na 1,4 milijona evrov, pokrili ga bodo s prenosom sredstev iz lanskega leta v višini 1,5 milijona evrov. Za sprejetje proračuna je glasovalo 13 svetnikov, ena članica sveta se je iz glasovanja izločila, dva pa sta se glasovanja vzdržala.
Predlog proračuna je bil tako sprejet in je v javni obravnavi, po glasovanju pa je Roman Leljak povedal le še to, da ne odstopa s položaja in nadaljuje svoje delo župana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta