Skrivnostna prodaja Pindže v Gornjih Petrovcih

Prva izredna seja občinskim svetnikom ni dala odgovora, kdo bo kupec opuščenega turističnega objekta, prav tako ni znano, kakšne načrte ima investitor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdo bo kupec Pindže in okoliških parcel, župan pred javnostjo skriva.
Nataša Juhnov

Župan občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber je v svojih predvolilnih obljubah zapisal, da bo na lokaciji opuščenega turističnega doma Pindža do konca tega mandata, torej do leta 2022, uredil dom starejših. Januarja 2019 naj bi občina odplačala zadnji obrok za odkup objekta, s tem bi Pindža prešla v občinsko last in upravljanje. Toda pred dvema tednoma je sklical izredno sejo, ki je bila zaprta za javnost, edina točka pa je bila prodaja znamenite Pindže. Na vprašanje, zakaj so nas kot edini medij postavili pred vrata, odgovora nismo dobili.
Kot smo neuradno izvedeli, o predvolilnih obljubah na seji ni bilo več govora, župan pa naj bi bil dejal, da bo v teh dneh premoženje rešeno bremen in bo tako ponovno prešlo v občinsko last. "Skupaj s še drugimi člani tako imenovane opozicije smo predlagali, da bi sklicano izredno sejo preložili na ta teden, ko naj bi se postopek izbrisa lastninske pravice uredil, na to sejo pa bi povabili tudi investitorja, da bi se nam predstavil, vendar je bil naš predlog preslišan," je povedal občinski svetnik Geza Šanca. Kot smo sami preverili, je po podatkih Geodetske uprave RS (Gurs) v zemljiški knjigi kot lastnik tega nepremičnega premoženja še vedno vpisan NLB Leasing, ki je prevzel posle Feniksa, nekdanje finančne družbe NLB.

Župan ne odgovarja

Za pojasnilo smo prosili tudi župana Šlihthuberja, vendar nam je odgovoril v svojem slogu: "Glede na vaša vprašanja, ki ste mi jih poslali po e-pošti, ste nakazali vsebino pogovora na seji, ki je bila zaprta za javnost. Očitno je, da ste do podrobnosti seznanjeni z vsem, zato mojih odgovorov ne potrebujete. Projekti v zvezi s tem so v fazi priprave. Ko bo znano kaj več, vam bomo lahko posredovali tudi informacije v zvezi s tem."
Prav tako od župana nismo izvedeli, po kolikšni ceni naj bi bil turistični objekt prodan. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov Gurs, je objekt s pripadajočo parcelo vreden 106.646 evrov, podobno prodajno ceno so s sprejetjem rebalansa proračuna za leto 2019 svetniki potrdili na eni izmed rednih sej. Po naših neuradnih informacijah naj bi bil zdaj župan Šlihthuber pripravljen Pindžo prodati za vsaj dvakrat nižjo ceno.

Prelaganje odgovornosti

Šanca pravi, da svetnikom na omenjeni seji ne bi bilo treba odločati o prodaji Pindže, saj je bilo to že sprejeto z rebalansom proračuna za leto 2019. "Pri tej izredni seji je šlo za nekaj drugega, za prelaganje odgovornosti glede prodaje na svetnike," meni Šanca, ki je potrdil, da je bila predlagana prodajna cena Pinžde na seji nekajkrat nižja v primerjavi z vrednostjo pri geodetski upravi.

Kdo bo kupec Pindže in okoliških parcel, župan pred javnostjo skriva.
Nataša Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta