V Ceropu zaostreno zaradi spornega posojila

Pred sejo sveta ustanoviteljic javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki minulo sredo župan Radencev predlagal razrešitev direktorja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cerop je bil ustanovljen za zbiranje odpadkov, ne za investicijsko dejavnost.
Andrej Petelinšek

Pred sredino sejo sveta ustanoviteljic javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci (Cerop) je župan občine Radenci Roman Leljak predlagal, da bi župani odločali tudi o razrešitvi direktorja Franca Cipota. Kot je zapisal na družbenem omrežju, zaradi netransparentnega vodenja podjetja po ugotovitvah računskega sodišča.

Župan Roman Leljak
Nataša Juhnov
Predsednik sveta ustanoviteljic Franc Horvat
Nataša Juhnov

Poročilo še tajno

Leljak napoveduje, da bo takoj, ko bo poročilo računskega sodišča javno, sklical tiskovno konferenco, na kateri bo zahteval razrešitev Cipota, za kar si po njegovih besedah prizadeva več pomurskih občin. To naj bi se zgodilo kmalu.

Direktor Franc Cipot
Bernarda B. Peček

Elaborat s polovično podporo

Svet ustanoviteljic je na zadnji seji med drugim obravnaval elaborat gospodarske javne službe obdelave in odlaganja odpadkov, a so ga potrdili samo župani, ki imajo skupaj zgolj 53 odstotkov glasov v svetu. Prisotni župani so sicer predstavljali občine, ki imajo skupno 74 odstotkov glasov. Predsednik sveta Horvat pravi, da so imeli nekateri zadržke predvsem glede nekaterih vsebin, ki so tudi predmet revizije, zaradi česar so menili, da bi moral dokument najprej pregledati revizor. Meni so tudi, da dokument, ki še ni bil potrjen, ne more biti že predhodno predmet revizije.

Predsednik skupščine podjetja Robert Ščap
Natasa Gider
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta