V ljutomerskem domu starejših še štirje okuženi z novim koronavirusom

STA
11.04.2020 10:01

Skupno je potrjeno okuženih 54 oskrbovancev in 14 zaposlenih, pozitivna pa sta še dva iz zdravstvenega doma Ljutomer, ki sta delala v domu starejših. Skupno je tako okuženih 70 oseb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljutomerski park, ob katerem je tudi dom starejših. 
Nataša Juhnov

V domu starejših v Ljutomeru so potrdili okužbo z novim koronavirusom še pri enem oskrbovancu in treh zaposlenih. V domu starejših je v petek organizacijo dela medicinskega in negovalnega osebja prevzelo izkušeno osebje soboške bolnišnice. Iz nje so tudi neposredno premestili več delavcev, njihova sestra za obvladovanje bolnišničnih okužb pa je prevzela usklajevanje na področju higiene in preprečevanja okužb v domu.
Zdravniki iz bolnišnice pomagajo zdravniku iz ljutomerskega zdravstvenega doma, ki skrbi za oskrbovance, in se vključujejo v delo skladu s potrebami in usmeritvami ministrstva.
V oskrbo stanovalcev, tudi bolnikov, okuženih z novim koronavirusom, so se oz. se bodo vključile tudi tri medicinske sestre iz soboškega zdravstvenega doma, dve iz lendavskega ter dve z izkušnjami pri delu v domovih za starejše iz gornjeradgonskega zdravstvenega doma.
Do petka je bilo v domovih za starejše po državi okuženih skupno 234 oskrbovancev in 79 tam zaposlenih. Pozitivnih na okužbo s koronavirusom je bilo tudi 218 zdravstvenih delavcev, kaže poročilo uprave za zaščito in reševanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta