V Murski Soboti bodo kmalu spet gradili

Poleg gradnje novega poslovno-stanovanjskega objekta v Kocljevi ulici bo letos preurejena tudi Šerbčeva hiša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stavbo nekdanje kirurgije naj bi kmalu porušili.

Na soboškem nepremičninskem trgu bo letos spet živahno. Družba Imo-Real je pridobila gradbeno dovoljenje za objekt v Kocljevi ulici, v katerem bo poleg poslovnega dela tudi 27 stanovanj. Direktor Imo-Reala Jožef Horvat pojasnjuje, da je v projektu načrtovana tudi pasaža, skozi katero se bo možno z avtomobili pripeljati na parkirišča na drugi strani večstanovanjskih objektov v Kocljevi ulici.

Ob stavbi nekdanje Panonke bodo letos začeli graditi poslovno-stanovanjski objekt. Foto Nataša JUHNOV
Natasa Juhnov

Premalo neprofitnih stanovanj

Medtem ko bo na trgu kar nekaj ponudbe, je v Murski Soboti še vedno premalo stanovanj za tiste, ki si nakupa ne morejo privoščiti. Na to je v mestnem svetu na zadnji seji opozoril tudi svetnik iz opozicijske SDS Bojan Petrijan, ki meni, da bi morala občina takoj najti rešitve za stanovanjsko problematiko socialno ogroženih občanov.

Namesto kirurgije poslovna stavba

Mesto pa si lahko letos obeta tudi novo poslovno stavbo, ki bo zgrajena na mestu, kjer danes stoji stavba stare kirurgije v Ulici arhitekta Novaka. Kot je že januarja na seji mestnega sveta povedal Jevšek, je občina po skoraj štirih mesecih pregovarjanja z ministrstvom za kulturo in zavodom za varstvo kulturne dediščine dobila soglasje za rušitev objekta, namesto katerega bodo zgradili poslovni objekt. V njem bo delovalo računalniško podjetje, ki želi tam zaposliti več kot 50 mladih.
Investitor je Gradbeno podjetje Drava s Ptuja, lastnik je Sašo Kovačec. Sedež je uradno v Ljubljani, kjer je letos Kovačec ustanovil še eno podjetje - Drava GP. Iz dokumentacije za lokacijsko preveritev, ki jo morajo zaradi odstopanja od pogojev veljavnega zazidalnega načrta potrditi mestni svetniki, je razvidno, da je bil prvotni objekt zgrajen leta 1893, leta 1960 pa je bil dograjen. Na podlagi potrjenega sklepa o lokacijski preveritvi bo lahko investitor pripravil projektno dokumentacijo in zaprosil za gradbeno dovoljenje. Nekoč je to bil glavni objekt nekdanjega bolnišničnega kompleksa. V mestni upravi ugotavljajo, da sta rušitev starega objekta in gradnja novega v skladu s prizadevanji občine za revitalizacijo degradiranih območij v mestnem središču. Potem ko je bolnišnica dokončno preselila vse svoje oddelke na novo lokacijo v Rakičanu, so objekt izpraznili, naposled je, kakor veliko drugih nepremičnin v mestu, pristal v večinski lasti ljubljanske družbe Heta Asset Resolution in skupaj z okolico počasi propadal. Živelo je edino zgornje nadstropje, kjer ima svoje prostore Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih.

V Šerbčevi hiši bo pet najemniških stanovanj.
Natasa Juhnov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta