9. dobrodelna akcija Deželak Junak

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
05.06.2023 14:40

Tudi letos med 31. majem in 9. junijem poteka dobrodelna akcija Deželak Junak

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Radio 1 tudi letos pripravlja tradicionalo dobrodelno akcijo Deželak Junak. Voditelj Miha Deželak bo s svojo fantastično ekipo na poti po Sloveniji od 31. maja do 9. junija zbiral sredstva za otroke v stiski, ki si počitnic ne morejo privoščiti. Dobrodelna akcija, kjer prevozi več 100 kilometrov bo letos potekala že devetič.

»Letos se akcije še bolj veselim, pridno treniram s kineziologom Miho Rojcem iz Fitcorpa in upam, da bo kondicija do konca maja na zadovoljivi ravni. Zelo bi bil srečen, če bi nam spet uspelo Slovenijo povezati v pozitivno skupnost z namenom peljati otroke iz socialno šibkih družin na morje in jim s tem pokazati, da je življenje lahko tudi lepo. Pomembno je, da grejo otroci na morje, da grejo uživat, da se malo umaknejo od tega vsakdana, ki prinaša toliko trpljenja. Da vidjo, da je svet lahko lepši. Marsikdo je vesel že samo, da ima več obrokov na dan, da se lahko naje dositega, da lahko dobi še dodatno porcijo,« je povedal Deželak.

Arhiv naročnika

Ko so akcijo naznanili v Denis Avdić Showu, je bil Deželak zelo ganjen, saj ga je s klicom v studio presenetila Anita Ogulin in ZPM Moste Polje, ki se je iz srca zahvalila vsem ljudem dobrega srca, ki pomagajo in še bodo pomagali.

»Dragi Miha res sem ti iskreno hvaležna, da si znova zbral pogum in se vso leto pripravljal na nov podvig, na nov maraton in na novih 1000 in več otrok, ki bodo doživeli to, kar si že mnogim do sedaj pričaral. Žal ti moram povedat, da je tudi letos mnogo otrok, ki čakajo na tvojo pot, na novo možnost in priložnost, da gredo na morje. V njihovem imenu in imenu vseh nas pri ZPM, iskrena hvala,« je čustveno dejala Ogulinova.

Deželak Junak se je na dobrodelno pustolovščino podal iz OŠ Orehek Kranj, iz 5.a razreda, v družbi otrok, katerim je ta akcija tudi namenjena. Prav naši najmlajši so veliki podporniki akcije in vsako leto s pomočjo šol in vrtcev prispevajo denarna sredstva za svoje sovrstnike, da lahko tudi oni uživajo na morskih počitnicah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.