(FOTO) Monica Bellucci, sladka in sočna kot zrela hruška

Denis Živčec Denis Živčec
04.10.2020 04:50

Po mnenju mnogih najlepša ženska na svetu je praznovala 56. rojstni dan. Muza mnogih se danes zavzema za boljši svet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Italijanska filmska zvezdnica Monica Bellucci je 30. septembra praznovala 56. rojstni dan. Že več kot tri desetletja jo nekateri imajo za najlepšo žensko na svetu, z vsako novo fotografijo pa lepotica dokazuje, da leta na njej ne puščajo sledi. Kariero je začela v osemdesetih letih minulega stoletja, ko je delala kot model in manekenka, kmalu je odigrala prve vloge v italijanskih, francoskih in ameriških filmih. Vloga v nepozabni uspešnici Malena, zgodbi o italijanski provinci med drugo svetovno vojno, kjer zaradi 27-letne lepe vdove veje zavist, je močno zaznamovala njeno kariero. Prizori iz filma so nepozabni, dvajset let kasneje pa mnoge mlade igralke, influencerke in manekenke poskušajo posnemati lepo Monico Bellucci na fotografijah. Znamenit je prizor, v katerem se Malena sprehaja po mestu, skupina dečkov pa jo osuplo opazuje. Belluccijeva je večkrat v karieri pred kamerami slekla oblačila, kar je ustvarilo številne nepozabne in zelo vznemirljive prizore. Le malo je moških, ki bi se lahko uprli lepi igralki, tudi 18 let mlajši Nicolas Lefebvre, s katerim je skupaj od leta 2017, se ni mogel. Pred tem je bila dvakrat poročena. Iz dolgoletnega zakona z Vincentom Casselom ima dve hčerki, njena hči Deva pa je brez dvoma podedovala velik del mamine lepote.

Profimedia

Marca letos, preden je novi koronavirus ustavil kulturni utrip, je igrala Mario Callas v predstavi pariškega gledališča Bouffes Parisiens Maria Callas: Lettres et memoirs (Maria Callas: Pisma in spomini), ki jo podpisuje Tom Volf. Volf, ki je posnel tudi film o Marii Callas, naslovljen Maria by Callas, je povedal, da se italijanska igralka in lik operne dive, ki jo igra, na odru spojita z neverjetno kemijo. Monica Bellucci po njegovih besedah izjemno natančno uteleša moč in občutljivost pevke, kot znana osebnost pa se je tudi lažje poglobila v lik ženske, ki postaja legenda. Monica Bellucci je ob tem še dodala, da je operna diva javnosti vselej kazala srečno podobo, za katero pa se je skrivalo nekaj popolnoma drugega. "Ko je nekdo izpostavljen, je v veliki nevarnosti. Jaz se trudim zaščititi ... Zelo pomembno je ostati prizemljen in imeti distanco do svoje javne podobe," je dodala igralka, katere ločitev od dolgoletnega partnerja, francoskega igralca Vincenta Cassela, je prav tako zelo odmevala v javnosti.

Profimedia

Usoda lepotice je navdihnila marsikoga. Pred desetletjem so njeni portreti, ki so jih posneli znani fotografi, izšli v knjižni izdaji. Album s predgovorom italijanskega režiserja Giuseppeja Tornatoreja je izšel pri milanski založbi Rizzoli. Fotografije so posneli svetovno znani fotografi, med njimi Bruce Weber, Peter Lindbergh in Ellen von Unwerth. Po rojstvu druge hčerke Leonie se je Belluccijeva leta 2010 počutila še posebej dobro. "Sem kot zrela hruška, povsem zrela. Sladka sem in sočna," je takrat 46-letna igralka povedala v intervjuju za italijansko izdajo revije Vanity Fair. "Nikoli nisem imela manekenske postave. Visoka sem, a ne zelo, sem okrogla, vendar se mi nikoli ni ljubilo hujšati. Fotografom sem se predala kot kakšna muza, ki uživa v opazovanju talenta tistih, ki jo portretirajo. Pozirati pred fotografi in igrati v filmih je mogoče samo, kadar človeka ni strah razkriti, kdo je v resnici," je dejala.

Profimedia
Profimedia

Tudi obiskala nas je. 15. decembra 2010 je v Ljubljani slavnostno odprla trgovsko hišo v središču mesta. Koliko so za njen obisk plačali, organizatorji niso razkrili, so pa dejali, da je igralka ljubiteljica Slovenije in jo je želela obiskati, zato so se za obisk hitro dogovorili. Belluccijeva je v Slovenijo takrat pripotovala s svojo polletno hčerko, kar je bil tudi razlog, da so novinarji na igralko čakali skoraj tri četrt ure, ker je morala nahraniti otroka. Helena Draškovič in Jožica Brcar iz podjetja Magistrat international, ki je odprlo Galerijo Emporium na Prešernovem trgu, sta na tiskovni konferenci dejali, da Belluccijeva ni imela posebnih zahtev ter da je zelo prijetna in zgovorna. Italijanka je ob prihodu na tiskovno konferenco povedala, da je prvič v Sloveniji, a da je že na hitro videla središče mesta in se ji zdi lepo.

Profimedia

Maja letos so se Monica Belllucci ter skupina zvezdnikov in znanstvenikov, med njimi Madonna, Robert de Niro in vrsta Nobelovih nagrajencev, zavzeli za korenite spremembe v svetu po koncu pandemije novega koronavirusa. V javnem pismu, pod katerega so se podpisale tudi hollywoodske zvezdnice Cate Blanchett, Jane Fonda, Marion Cotillard, so se zavzeli za konec nebrzdanega potrošništva in korenito preoblikovanje gospodarstev, da bi pomagali rešiti planet. "Menimo, da se ni možno vrniti v 'normalno stanje'," so zapisali v pismu, ki ga je objavil francoski dnevnik Le Monde. Pandemija je tragedija, a je tudi priložnost za človeštvo, da razmisli, kaj je bistveno. "Prilagoditve niso dovolj. Problem je sistem," piše v pismu. "Zasledovanje potrošništva in obsesija s produktivnostjo sta nas privedla do tega, da zanikamo vrednote življenja, planeta, živali in velikega števila ljudi," so zapisali. In dodali: "Onesnaževanje, podnebne spremembe in uničenje preostalih naravnih območij so pripeljali svet do točke preloma."

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta