(FOTO) Pretresljiva izpoved Nine Osenar: Zadnja štiri leta se je borila s hudo boleznijo, bila je na robu smrti

A.L.
24.05.2022 09:03

Vse se je začelo nekaj mesev po rojstvu sina, ki je zdaj star pet let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rtv Slo

Leta, ko skoraj ni minil dan, da mediji ne bi poročali o priljubljeni Nini Osenar, so mimo. Manekenka, pevka in voditeljica je svoj čas veljala za eno najbolj zaželenih slovenskih estradnic. Po tistem, ko je ljubezen našla v nekdanjem hokejistu Dejanu Kontrecu, s katerim imata tudi sina Marlona, se je povsem umaknila iz medijskega sveta. Zdaj je za revijo Jana dala ekskluzivni intervju in v pretresljivem priznanju povedala, da je bila v letih po rojstvu sina na robu smrti.

"Dejan mi je leto in pol nosil hrano v posteljo"

Kot pripoveduje, se je vse skupaj začelo nekaj mesecev po rojstvu sina, ki je zdaj star pet let. Postajala je vse bolj utrujena, sprva je to pripisovala navajanju na novo življenje z dojenčkom. Izvidi so bili dobri, zdravniki so jo, pravi, hitro odpravili. Po osmih mesecih od poroda se je med družinskim praznovanjem zgodilo nekaj nepričakovanega. "Prve štiri korake sem naredila še pokonci, pri drugih treh pa sem že ugašala; glasovi so postali popačeni, vse manj slišni. V trenutku sem zaspala, kakor da bi padla v globoko komo," pripoveduje za revijo Jana. Ko se je zbudila, telo ni več sodelovalo. Med iskanjem po spletu, kaj takšni simptomi pomenijo, je najprej naletela na multiplo sklerozo, nato še za sindrom kronične utrujenosti.

Dejan Nikolič

Še nekaj mesecev kasneje, ko sta s partnerjem še vedno iskala diagnozo, je obležala. "Dejan mi je leto in pol nosil hrano v posteljo. Nisem imela dovolj energije niti za govor."

Zdravniki prave diagnoze niso znali postaviti, kasneje se je izkazalo, da gre za sindrom kronične utrujenosti. V pogovoru opisuje, da je komaj prišla od kavča do stranišča, zobe si je umivala v bideju. "Tri leta sem imela vneto grlo, težko sem dihala, v pljučih sem imela občutek vreče peska, glavobole sem imela takšne, da me je skoraj pobralo, imela sem srčne aritmije," opisuje za Jano.

Najhuje je bilo, opisuje Osenarjeva, ker ni mogla skrbeti za sina. Šele pred približno štirimi meseci, torej po štirih letih je prešla v fazo okrevanja. Po parametrih zdravnikov bo trajalo še kakšno leto, da se ji zdravje povrne. "Veselim se, da bomo počasi nadoknadili vse, kar nam je moja bolezen vzela," pove optimistično. 

Približno tri leta je imela zaradi šibkega zdravja potencialno odpoved notranjih organov. "Dvakrat sem zrla smrti v oči," pove in ob koncu za revijo Jana še doda, da je bila večkrat tekom bolezni prepričana, da svojega otroka ne bo videla odrasti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta