Nepričakovano presenečenje: Slovenijo bodo na Pesmi Evrovizije zastopali Joker Out!

Denis Živčec Denis Živčec
08.12.2022 11:13

Najbolj vroč slovenski bend je sprejel ponudbo TV Slovenija in se podal na evrovizijsko avanturo. Gre za druge interno izbrane slovenske predstavnike po Hanni Mancini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rtv Slo

RTV Slovenija se je letos odločila za malo drugačen pristop k izboru izvajalcev, ki nas bodo zastopali na Evroviziji, in izbrala "najbolj vročo domačo zasedbo ta hip" - Joker Out. Kot je na posebni konferenci v ljubljanskem Botaničnem vrtu povedal frontmen zasedbe Bojan Cvjetićanin, so že začeli pripravljati pesem za Emo, ko je prišla ponudba, da jo preskočijo in se podajo naravnost v Liverpool. "Bila je ponudba, ki je nismo mogli zavrniti," je dejal Cvjetićanin. "Že pred leti smo se pogovarjali o Evrosongu, a smo čakali pravi trenutek, ki je očitno zdaj," je dodal Kris Guštin.

Primož Lukežič

Skladbo so že izbrali, nimajo še besedila, bo pa v slovenščini. "Zbiramo predloge, lahko v komentarje napišete iztočnice in bomo izbrali kakšne besede," v šali doda Jan Peteh. Že v soboto se sicer odpravljajo v Hamburg, kjer bodo posneli tako evrovizijsko skladbo in še nekaj angleških različic že obstoječih pesmi. Za studio v Hamburgu so se odločili na predlog producenta Todda Burka iz Los Angelesa, s katerim sodelujejo že od svojega drugega albuma. Producent jim je dal seznam desetih evropskih studiev, ki ustrezajo njegovim standardom, izbrali so Hamburg.

Rtv Slo

"Predstavljamo Slovenijo. Najboljše se izražamo v slovenščini, najbolj bo pristno, o tem sploh ni bilo nikoli dvoma," je Cvjetićanin pojasnil izbiro jezika. Pesem bo premierno predvajana 4. februarja, dan pozneje pa bo predstavljen tudi videospot. Kakšna bo tema videa, še ni jasno, so pa odločeni, da naredijo dober videospot. "Če bo slab, bomo pa naredili novega," dodaja frontmen.

Vanja Vardjan, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija, je ob nepričakovani novici povedal, da so se odločili "za preverjeno in uspešno obliko izbora nacionalnega predstavnika na Pesmi Evrovizije". Tak izbor so letos uporabili v kar 12 državah, med drugim v Avstriji, Azerbajdžanu, Belgiji, Cipru, Grčiji, na Nizozemskem, Švici, Veliki Britaniji.

Osebni Arhiv

"Izbrali smo skupino Joker Out, ki so po Magnificu ter skupinah Siddharta in Big Foot Mama ponovno združili Slovenijo na področju kakovostne popularne glasbe in to glasbo približali najširšemu občinstvu. Kakovost in priljubljenost je tisto, kar smo iskali in našli. Skratka, odločili smo se, da za Pesem Evrovizije potegnemo Jokerja iz rokava," je sklenil.

Torinska Evrovizija se je končala z zmago ukrajinske zasedbe Kaluš Orkestra, a so se pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU) zaradi razmer v Ukrajini odločili, da bo tekmovanje prihodnje leto gostila drugouvrščena država, Združeno kraljestvo. V Ukrajini bi bilo preveč tvegano in zapleteno.

Evrovizijska karavana bo tako na začetku maja prihodnje leto zasedla domače mesto Beatlov, Liverpool. Med 37 državami, ki so potrdile udeležbo, je tudi Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta