Telemach drvi novim nagradam naproti

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
26.05.2022 00:00

Če bi v Sloveniji podeljevali nagrado za najhitrejši razvoj telekomunikacijskega omrežja, bi jo zadnja leta kot po tekočem traku osvajal Telemach.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Najhitreje rastoči operater na naših tleh ne kaže znakov zaustavljanja, prej nasprotno. Po tem, ko je Telemach v preteklih dveh letih prejel certifikate podjetja Umlaut za najboljše fiksno in mobilno omrežje po uporabniški izkušnji, se lahko odslej pohvali tudi z dokazano najhitrejšim mobilnim omrežjem 5G in fiksnim omrežjem. To so namreč pokazali rezultati preizkusov, ki so jih z aplikacijo Ookla Speedtest® med 1. julijem in 31. decembrom 2021 v Slovenji opravili Telemachovi uporabniki. Ti so omrežje testirali v resničnem okolju in na lastnih napravah, kar daje najboljši vpogled v njihovo uporabniško izkušnjo.

»Nagrade Speedtest, ki jih podeljuje Ookla, so namenjene telekomunikacijskim operaterjem, ki zagotavljajo izjemne zmogljivosti internetnih povezav in pokritost trga. Zato podjetju Telemach z veseljem podeljujemo nagradi za najhitrejše omrežje 5G in fiksno omrežje v Sloveniji,« je povedal Doug Suttles, izvršni direktor podjetja Ookla®.

Omenjena vodilna aplikacija za merjenje hitrosti internetnih povezav se ponaša z neodvisno in natančno metodo, ki je sčasoma postala svetovni zlati standard za telekomunikacijsko industrijo in temelji na podatkih, pridobljenih s pomočjo več kot 10 milijonov uporabniških testov dnevno.

Shutterstock

Zmogljivosti ni nikoli preveč

Prestižni nagradi sta rezultat obsežnih Telemachovih naložb in stalnih nadgradenj tako v mobilno kot v fiksno omrežje ter usmerjenosti v visokotehnološko infrastrukturo. V podjetju, ki je vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in plačljive televizije ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji, se lahko namreč pohvalijo z lastnim fiksnim GIGA omrežjem nove generacije. Ta pokriva več kot 390.000 gospodinjstev in skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps, hkrati pa se osredotočajo na tehnologiji DOCSIS 3.1 ter XGSPON, ki bosta uporabnikom omogočali hitrosti kar do 10 Gbps. Telemach je lani junija tudi prvi v Sloveniji predstavil gigabitno omrežje s pravo uporabniško izkušnjo 5G s hitrostmi do 1 Gbps, omrežje pete generacije pa zagotavlja v že več kot 50 krajih po Sloveniji.

Prihaja doba gigabitov

Šlo pa bo še hitreje. Podjetje pospešeno gradi bazne postaje (teh ima v Sloveniji že več kot tisoč, samo letos se jim bo pridružilo vsaj sto novih) in drugo omrežno infrastrukturo ter s tem veča omrežno mobilno pokritost. Mimogrede, Telemach je obenem že napovedal, da bo v svoje sodobno omrežje v prihodnjih letih vložilo še več kot sto milijonov evrov, saj želi doseči odlično pokritost s signalom 5G. Dodaten zagon povezavam 5G bo vsekakor dala odločitev Telemacha, da 5G-povezljivost vključi v vse svoje mobilne pakete, torej si jo bo lahko privoščil sleherni uporabnik. In šlo bo zelo hitro, saj je podjetje nedavno nadgradilo vse mobilne pakete VEČ, ki nudijo 5G-izkušnjo s hitrostmi do 1 Gbps. In to se pozna tudi v praksi, saj je Telemach v zadnjih letih brez dvoma najhitreje rastoči operater mobilne telefonije z več kot 24 odstotnim tržnim deležem.

Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.