Telemach v projektu Job Lab izobražuje mlade

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
24.11.2023 10:28

V podjetju Telemach Slovenija drugo leto zapored organizirajo projekt Job Lab, s katerim mlade pripravljajo na zaposlitev na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Telemachov zaposlitveni laboratorij Job Lab mlade pripravlja na iskanje prve zaposlitve.
Arhiv Naročnika

Pri tem se osredotočajo na dijake, ki v sklopu projekta spoznavajo tehnologije prihodnosti in osvajajo ključne kompetence za uspešno iskanje zaposlitve. Pri izvajanju delavnic zaposlitvenega laboratorija sodelujeta tudi regionalni razvojni center United Cloud in Tehnološki park Ljubljana.

Telemach se kot pomemben akter na telekomunikacijskem trgu zaveda pomena sledenja trendom in razvoja, obenem pa opaža, da na tem področju primanjkuje kadra. Zato so v podjetju novembra začeli drugo izvedbo družbeno odgovornega projekta Job Lab, v katerem dijake dveh tehnično usmerjenih slovenskih šol opremljajo z veščinami za samozavesten prvi stik z delodajalci, hkrati pa jih seznanjajo z virtualno resničnostjo in umetno inteligenco, na katerih bo slonela prihodnost tehnologije.

Svet virtualne resničnosti so dijaki spoznali s pomočjo Tehnološkega parka Ljubljana.
Arhiv Naročnika

Na delavnicah projekta se osredotočajo na grajenje veščin, ki jih delodajalci najpogosteje iščejo med kandidati za delovna mesta v telekomunikacijah. Poleg predavateljev iz Telemacha so k sodelovanju povabili tudi razvojni center United Cloud, ki dijakom predstavlja dinamiko dela pri razvoju izdelkov in storitev. Za vpogled v tehnologijo prihodnosti pa na delavnicah poskrbi Tehnološki park Ljubljana, ki dijake spoznava z virtualno resničnostjo in umetno inteligenco.

Dijaki so na delavnicah Job Lab utrjevali mehke veščine.
Arhiv Naročnika

Delavnice Job Lab so predavatelji že izvedli v Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, trenutno pa z njimi bogatijo znanje dijakov Srednje elektro-računalniške šole in tehnične gimnazije Novo mesto, ki deluje v okviru Šolskega centra Novo mesto. V Šolskem centru Novo mesto so delavnice sicer izvedli že lani.

United Cloud je mladim predstavil delo v tehnološkem podjetju.
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.