(TOTI LIST) Preobrat: Branka Grimsa je po ostrih stopnicah smrtonosno potisnil jugovič

Aleš Olaj
16.01.2023 06:00

Ekskluzivno razkrivamo izsledke preiskave, ki so jo takoj po "strahopetnem in zahrbtnem napadu" na poslanca SDS Branka Grimsa izvedli ljubljanski policisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Informacija, da v incidentu pred stavbo državnega zbora naj ne bi prišlo do fizičnega kontakta, kakor so prejšnji teden poročali osrednji mediji, ne drži, med drugim izhaja iz policijskega zapisnika. Prav tako ne drži podatek, da naj bi policija zaradi tega preiskavo suma storitve kaznivega dejanja že zaključila, kar so prvi razkrili na portalu N1. Kot sta potrdila nekdanji šef policije Anton Olaj in bivši notranji minister Aleš Hojs, ki sta nam tudi priskrbela policijski dokument, je v ozadju takšnih objav zgolj še ena skrbno načrtovana zarota levičarskih medijev in levosredinske politike z Robertom Golobom na čelu proti Janševi stranki, ki je vse bližje vnovičnemu prevzemu oblasti.

"Na srečo sem se ujel in nisem padel, kajti če bi, bi se zadeva končala mnogo slabše," je pred dnevi v telefonskem pogovoru, ko smo ga še enkrat zaprosili za pojasnilo, kaj se je na tisti mračni dan za slovensko demokracijo zgodilo nedaleč od državnega zbora, Branko Grims ponovil besede, ki jih je medijem zaupal že oktobra lani. "Neznanec je pritekel za mano in me silovito porinil po stopnicah. Napad name je bil načrtovan. Zame je bil to poskus umora. Če bi padel po stopnicah, ki so polne ostrih robov, pa še nahrbtnik sem imel, bi se lahko ubil," je nadaljeval poslanec Janševe stranke - ta ga je ob poskusu likvidacije tudi odločno podprla -, ko smo mu zaupali, da se njegove besede povsem ujemajo z vsebino policijskega zapisnika, ki ga hranimo v uredništvu. Ob tem je dodal, da ga poročanje levičarskih medijev, češ da si je vse izmislil, ni presenetilo, saj da je to modus operandi globoke države, ki že vse od osamosvojitve Slovenije obvladuje vse podsisteme v državi. Tako so pripadniki udbomafije denimo inscenirali tudi napad na aktivistko Niko Kovač, da bi zasenčili brutalni, ogabni in nizkotni obračun s poslancem.

Ne glede na to, da levo usmerjeni dežurni komentatorji z družbenih omrežij zdaj pritiskajo na policijo, naj Branka Grimsa preganja zaradi krive ovadbe, za kar bi mu po slovenskem kazenskem zakoniku grozila celo dveletna zaporna kazen, so ljubljanski kriminalisti preiskavo nedopustnega napada po naših informacijah že razširili. Med drugim so se obrnili tudi na Agencijo Republike Slovenije za okolje, da bi izvedeli, kateri vetrovi so na dan, ko je neznanec izvedel smrtonosni napad na poslanca SDS, pihali iz smeri državnega zbora proti stavbi Maxija, kjer se spuščajo dolge in zelo ostre stopnice. To naj bi bil ključen dokaz v preiskavi, je slišati v policijskih krogih.

Neuradno naj bi policija iz kroga osumljencev sicer že izločila severozahodnik in gornik, saj naj bi ta pihala iz Gorenjske, od koder tudi prihaja vidni član Janševe stranke, preiskava pa naj bi se zdaj osredotočila na jugo, saj naj bi ta v preteklosti že nasilno poskrbel, da se Grimsove teze o ledeni dobi niso začele uresničevati. Poleg tega pa je znan tudi po tem, da med ljudi zahrbtno širi atipično pljučnico. "Tega jugoviča je treba čim prej privesti pred roko pravice. Poskus umora ni nekaj, kar ti prinaša politične točke, je pa očitno, da Golob ni dorasel funkciji, ki jo opravlja, in jaz bi mu predlagal, naj odstopi," je telefonski pogovor zaključil vidno razburjeni Grims.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta