(VIDEO) Navihan intervju z Joker Out: O mavrični Evroviziji, porednih hlačah in zmagi, na katero ciljajo

Denis Živčec Denis Živčec
06.02.2023 09:12

Samozavestni, pozitivni in pripravljeni na vse vprašanja. Utrujeni od celodnevnega snemanja Misije Liverpool, a duhoviti in simpatično iskreni so člani skupine Joker Out z nami poklepetali o vsem, kar jih čaka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Youtube

Skupina Joker Out je v televizijski oddaji Misija Liverpool premierno predstavila skladbo Carpe Diem, s katero bodo Slovenijo maja zastopali na evrovizijskem izboru v Liverpoolu. Navdušeni komentarji iz tujine dežujejo, Slovenci smo očitno dobili novo uspešnico, fantje pa misli in energijo že usmerjajo v promocijo skladbe in evrovizijski nastop.

Petčlanska zasedba, v kateri so Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni), so skladbo izvedli po tem, ko so jo ustvarili v hamburškem studiu s producentom Žaretom Pakom, ob tem pa so predstavili tudi videospot, ki je nastal v Ljubljani.

Utrujeni od celodnevnega snemanja so člani skupine po Misiji Liverpool nekaj minut poklepetali z nami. Odlično razpoloženi, zgovorni in pripravljeni tudi na najbolj nenavadna vprašanja. Bojan, Nace in Jure so nam povedali, da jim je snemanje skladbe v Hamburgu prijalo, saj so se tako lahko povsem osredotočili na skladbo. O podrobnostih svojega evrovizijskega nastopa še ne morejo povedati prav veliko, vidijo pa se na velikem odru v maksimalno izpiljeni izvedbi. Evrovizija velja tudi za zelo mavričen dogodek. Na šaljivo vprašanje, ali so kaj "eksperimentabilni" je Bojan odvrnil, da ga trenutno to ne mika, je pa zelo odprt do tem o LGBTQ+ skupnosti in ima veliko prijateljev, ki ji pripadajo. "To so ljudje, ki jih imamo zelo radi. Najbolj se veselim trenutka, ko nam ne bo več potrebno izpostavljati, da je nek dogodek 'LGBTQ friendly'. Samo 'people friendly', prosim," pravi.

V oddaji so povedali, da je Eurosong zaznamoval njihova otroška leta, nastop na njem pa bo, kot je dejal Cvjetićanin, uresničitev otroških sanj. V prestolnici skupine The Beatles, kjer bo tekmovanje potekalo namesto v Ukrajini, se bodo 11. maja v drugem predizboru potegovali za morebitni nastop v finalu, ki bo na sporedu 13. maja.

Slišali smo evrovizijski komad skupine Joker Out! In takšno je naše iskreno mnenje o njem ...

Voditeljica oddaje Miša Molk je ljubljansko skupino, ki deluje od leta 2016, predstavila kot najbolje prodajane domače izvajalce lanskega leta, za nastop na največjem tekmovanju v popularni glasbi pa so prepričali s kakovostjo, ambicioznostjo in nalezljivo sproščenostjo.

Skladba Carpe Diem je od vseh pesmi, ki so jih ustvarili doslej, najbolj evrovizijska, so povedali člani zasedbe. V njej med drugim sporočajo, da ne bodo sodelovali pri "igri sovraštva".

Slišali smo evrovizijski komad skupine Joker Out! In takšno je naše iskreno mnenje o njem ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta