(VIDEO) "Res smo glupi do kraja!" Mariborski pankerji Alo!Stari z zgodbo dveh zaljubljencev in pevko Najo Lipičnik

Za.B.
08.11.2023 11:40

Spot je bil posnet na Pobrežju v Mariboru, v njem pa spremljamo zadnje skupne minute dveh zaljubljencev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alo!Stari na odru
Andrej Petelinšek

Alo!Stari imajo nov komad! In spot! Ob tem sporočajo: "V skladbi z naslovom 'Glavno, da midva sma skup' tesnobo besedila sprva spremlja akustična kitara, sklepni del sicer mirnejše skladbe pa se razvije v pravi bandovski banger. 'Glavno, da midva sma skup' prinaša še en collab mariborskih skejt pankerjev – tokrat z njimi poje Naja Lipičnik iz banda Before Time."

Tine Matjašič
Andrej Petelinšek

 "Glavno, da midva sma skup" prinaša zgodbo dveh zaljubljencev sredi razpadajočega sveta. Medtem ko njena protagonista okoli sebe spremljata propad sveta in razkroj družbe, je ljubezen tista, ki vsaj zanju v vsem kaosu edina ostane pomembna. ''Vedno se postavljamo na eno ali drugo stran, pozabljamo pa, da je smisel sobivanja ravnovesje. Za tistih nekaj metrov zemlje ali druge podobne nepomembnosti smo pogosto pripravljeni narediti vse, namesto da bi se osredotočili na ljubezen – do sebe, do drugega. Res smo glupi do kraja,'' o skladbi pravijo Alo!Stari. Osnova komada je nastala že pred dvema letoma, končno podobo pa je dobil takrat, ko so se Mariborčani odločili, da bo skladba "collab". Iskali so pevko z zelo specifično barvo vokala in jo po nekaj poskusih našli v Naji.

Sočasno s skladbo so Alo!Stari predstavili tudi videospot. Posnet je bil v enem kadru, skupaj z ekipo Film Factory pa so želeli ustvariti distopičen portret sveta, ki pa je, glede na situacijo marsikje na svetu, strašljivo realističen. Spot je bil posnet na Pobrežju v Mariboru, v njem pa spremljamo zadnje skupne minute dveh zaljubljencev. Režija spota je delo Mihe Šubica, glavna protagonista spota sta Maja Berčič in Timotej Kresnik, direktor fotografije Mitja Mlakar, skladba pa je bila posneta v studiu Urgenca s producentom (in kitaristom banda) Maticem Mlakarjem.

Po prvencu "Pa kaj te s tao je", ki so ga izdali leta 2021, prihaja čas, ko bodo Alo!Stari izdali nov album. Potihoma ga napovedujejo že lep čas, do naših ušes pa bo prišel spomladi 2024, v letu, ko Alo!Stari obeležijo 5 let delovanja. V aprilu (in maju), ko praznujejo peti rojstni dan, bodo pripravili tudi nekaj večjih koncertov – največji med njimi bo v četrtek, 18. aprila 2024, v ljubljanski Cvetličarni. 

Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta