Domu na Osankarici dati dušo: Novi najemniki vzamejo tudi turistične bone

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
08.08.2020 07:30

Doma na Osankarici ima novega najemnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Patekar pred domom na Osankarici
Tomaž Ajd

Dom na Osankarici je po daljšem času znova zaživel, pred kratkim ga je najel samostojni podjetnik Aleš Patekar, doma iz Vratjega Vrha v občini Apače. Novi najemnik je z lastnikom doma Zvonkom Krošlom sklenil dolgoročno pogodbo. "Delal sem v Avstriji, v podjetju, ki je izdelovalo montažne farme za piščance. Zaradi zdravstvenih težav nisem mogel več opravljati težkega fizičnega dela. Želel sem početi nekaj, kar me veseli. Rad imam delo z ljudmi in naravo, zato sem se odločil za ta projekt. Prodal sem hišo in denar investiral v dom na Osankarici," svojo odločitev pojasni Aleš Patekar.

Unovčite lahko vavčerje

Takoj po prihodu se je zagnano lotil dela, s pomočjo sorodnikov je najprej uredil okolico in sobe, kmalu bodo v celoti preuredili tudi kuhinjo. Gostom strežejo pijačo na terasi, hrana pa je za zdaj na voljo le po naročilu za večje skupine. Poleg tega ponujajo prenočitev z zajtrkom, od prejšnjega tedna lahko gostje tudi unovčijo vavčerje. Aleš Patekar ob tem pove, da pospešeno išče osebje, zaposliti namerava kuharja ali kuharico in natakarja ali natakarico.

Sodelovanje s Hotelom Jakec

"Pozimi bom organiziral prevoze na smučišče. Gostje bodo na Treh kraljih smučali, v ponudbo bo vključeno tudi kosilo, večerjo, prenočitev in zajtrk pa bodo imeli pri nas," pojasni Aleš Patekar in doda, da je zelo pomembno, da se lokalni ponudniki povezujejo. Kot zanimivost navaja, da v teh dneh skoraj vsak dan pomaga izgubljenim pohodnikom, precej jih je že odpeljal na Roglo in Pesek. Aleš Patekar še pravi, da ga ljudje lahko pokličejo kadarkoli, v svojo sobo je namestil zvonec in telefon. Tudi če bo kdo ob dveh zjutraj potreboval prenočišče, mu bodo odprli in postregli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta