(VIDEO) Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6240 evrov, prispeli pa na gradbišče

A.L., VČ
20.08.2019 12:31

Telefon je zvonil v prazno, razočaranje je bilo veliko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Francoska turistka Julie si je pred kratkim želela privoščiti oddih na sosednjem Hrvaškem. A tam jih je pričakalo razočaranje. Namesto pred lepo in razkošno vilo, kakršno so pričakovali in rezervirali preko Bookinga, jih je tam čakalo gradbišče. Pet ur so, tako je Julie zapisala na Twitterju, poskušali priklicati lastnike, a neuspešno. Telefon je zvonil v prazno.
Francozinja je v spremstvu prijateljev na Hvar, kjer bi morali bivati, prispela 18. avgusta. "Vila za 10 oseb, za katero smo plačali 6420 evrov, je prevara. Potem ko smo se obrnili na Bookingovo službo za rezervacije, so nam ponudili, da nam v roku 10 dni vrnejo denar ali pa da nam na naše stroške rezervirajo drugo vilo. Tako smo se naenkrat znašli v Splitu brez nastanitve in brez rešitve," je povedala.
{twitter}https://twitter.com/JulieFelice_/status/1163572142170132482{/twitter}
Odgovor Bookinga je bil za turiste še večje razočaranje. Sporočili so jim, da "ni njihov problem, če spijo zunaj". Pri Bookingu se za zdaj niso odzvali na vprašanja hrvaških medijev, Julie pa dodaja, da so za prevaro nedvomno vedeli, saj naj bi se to zgodilo že več turistom.

Lani hrvaška policija iskala Celjana

Spomnimo, da je hrvaška policija lansko jesen iskala 30-letnega Celjana, ki je bil osumljen štirih kaznivih dejanj prevare in kaznivega dejanja poskusa prevare. Poleti je preko lažnega profila na Facebooku z imenom Ivana Buljić objavljal na hrvaški strani "Apartmani Hrvatska". Fotografije tujih turističnih apartmajev iz Omiša je predstavljal kot svoje, oblikoval je celo spletno stran.
Celjan je po ugodnih cenah ponujal več apartmajev. Na oglas so se javile štiri ženske, 39-letnica iz Bizovca, norveška državljanka s hrvaškim priimkom, Slovenka in 45-letnica iz Štrigovca. Vse so vplačale predplačilo za neobstoječe apartmaje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta