Pasja moda in pasje modne ikone

Katarina Zore
24.10.2024 00:00

Tako kot lahko modni navdušenci zadnje modne trende spremljajo v reviji Vogue, lahko tudi za pse najnovejše smernice pri pasjih oblačilih preverimo v reviji Dogue.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

V hladnejših mesecih še najbolj zebe majhne pse, pse s kratko dlako in brez poddlake, kratkonoge pse, mladičke, starejše pse in pse s kroničnimi boleznimi. Pred mrazom jih lahko zaščitimo tako, da jih oblečemo v pasji plašček, toplejši zimski plašček, pulover in jih obujemo v tople zimske čevlje. V reviji Dogue so zapisali, da niso v razcvetu le uporabna in športna zimska oblačila za pse, ampak tudi luksuzna oblačila znanih modnih hiš, kot sta Gucci in Prada.

Kako izbrati oblačilo

Pasja oblačila lahko ponujajo odlično zaščito pred mrazom in dežjem, če imajo odsevne trakove, pa zagotavljajo dobro vidnost psa tudi v temi. Plašč ali pulover mora biti prave velikosti, da se psu povsem prilega, vendar ne sme biti pretesen, saj bi to psa oviralo pri gibanju. Seveda mora biti tudi primerno krojen, da psu dovoljuje opravljanje potrebe, material naj bo prijeten na otip in enostaven za pranje. Ker standardne mere oblačil za pse ne obstajajo, mora vsak lastnik poznati težo svojega ljubljenčka in ga premeriti s šiviljskim trakom. Izmeriti je treba obseg vratu, prsni koš v najširšem predelu in hrbtno dolžino od vratu do pasu. Še najlažje bo, če psa pripeljejo s seboj v trgovino in oblačilo pomerijo.

Pasje modne ikone

Britanski časopis The Guardian je zapisal, da je trend modnih pasjih oblačil v razcvetu, številne modne znamke so že izkoristile priložnost, da širijo svoje poslovanje še na krojenje pasjih oblačil. Tudi v reviji Dogue so pisali o tem, da danes številne modne hiše ponujajo sezonske kolekcije za hišne ljubljenčke, v katerih so najbolj elegantni in modni kosi. Presenetljivo pa je, da so te kreacije v skladu s trenutnimi modnimi trendi za ljudi. Zdi se, da jih navdihujejo prav oblačila, ki jih iste luksuzne znamke vsako leto predstavijo na modnih stezah tedna mode. In tako, kot smo imeli supermodele v devetdesetih letih (Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Kate Moss, Naomi Campbell, Cindy Crawford), imamo danes pasje modne ikone, kot so Tika The Iggy, Boobie Billie, Mont Jiro … Hišni ljubljenčki postajajo modne ikone in pasjim modelom sledijo milijoni, zato luksuzne modne hiše zelo skrbno oblikujejo kolekcije zanje, da so lahko tudi naši štirinožci modni in elegantni kot mi. Dizajnerska oblačila za pse in pasje modne dodatke imajo tudi velika imena mode, kot so Versace, Burberry, Prada, Moschino, Pucci, Roberto Cavalli, Boss, Karl Lagerfeld, DSquared2, Supreme, Tommy Hilfiger …

Shutterstock

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.