Družina Oliverja Dragojevića v javnost poslala ostro sporočilo

D.Ži
21.09.2018 10:14

Vsem, ki bi želeli z imenom in podobo preminulega pevca služiti, svojci pevca grozijo s tožbo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z Oliverjevim imenom ne more vsak početi, kar mu pade na pamet.
Andrej Petelinšek

Niso navdušeni. Četudi so vaši nameni izrazito dobri. Družina pokojnega hrvaškega pevca Oliverja Dragojevića vsem tistim, ki bi poskušali zaslužiti z njegovim imenom, pošilja sporočilo.
"Družina pokojnega gospoda Oliverja Dragojevića se obrača na javnost pa tudi na vse, ki želijo v njegovo čast organizirati kakršne koli dogodke ali uporabljati njegovo ime in umetniške stvaritve za svoje potrebe ali potrebe svojih podjetij," pišejo svojci na pevčevem uradnem Facebook profilu in spominjajo na zakon o zaščiti osebnih podatkov in nepooblaščeno ravnanje z njimi, ki je protipravno.
{facebookpost}https://www.facebook.com/OliverDragojevicOfficial/posts/1795275150522480{/facebookpost}
Opazili so namreč, da je vse več poskusov uporabe glasbenikovega imena v razne komercialne namene, ki so v kontekstu zakonov in odredb EU protipravni. Prijazno pozivajo vse, naj osebne podatke Oliverja Dragojevića, zlasti njegovo ime, ne uporabljajo v namene promocije, trženja, koncertov, prireditev in ostalih podobnih dogodkov brez predhodnega pisnega dovoljenja njegove družine. Umetniška vrednost njegovega imena predstavlja za družino osebno vrednoto in del hrvaške glasbene dediščine. 
Da bi ohranili spomin na Oliverja, se jim takšno sodelovanje zdi nujno, sicer bodo za zaščito njegove osebnosti uporabili pravne poti. 
Zataknilo se je tudi v Sloveniji.  V Ljubljani so se želeli s predvajanjem posnetkov s koncertov pokloniti nedavno preminulemu hrvaškemu pevcu. Polovico denarja, zbranega s prodajo vstopnic, so hoteli nameniti ustanovi Mali vitez, ki pomaga mladim, ki so preboleli raka. Kmalu pa se je zapletlo, saj so se oglasili predstavniki družine Dragojević, češ da organizator nima dovoljenja za uporabo Oliverjevega imena in podobe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta