(FOTO) Ideja za izlet: Čisto blizu Slovenije se nahaja destinacija s številnimi sankališči in restavracijami

A.L.
30.01.2024 10:57

Gorski Kotar ali, kot mu Hrvati radi rečejo, "zeleno srce Hrvaške", je del Primorsko - goranske županije in predstavlja hribovito gozdnato področje med Karlovcem in Reko tik ob meji s Slovenijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čelimbaša je izjemno sankališče, ki ga boste našli v mestu Mrkopalj.
Hrvaška Turistična Skupnost

Med turisti priljubljena destinacija je znana po snežni idili, ki traja vse do konca aprila. V srcu Gorskega Kotarja, stran od mestnega vrveža, se nahajajo sankališča, ki nudijo nepozabno doživetje za vse ljubitelje zimske zabave, so zapisali v Hrvaški turistični skupnosti. Tukaj je nekaj idej, kam se lahko odpravite na izlet in si ga popestrite tudi s sankanjem.

Eno od najbolj zanimivih sankališč je "Gorska princesa" v Lokvah. Tukaj boste našli tako adrenalinsko strmino kot tudi dolžino proge, ki bo navdušila vse ljubitelje sankanja. Sankališče je brez vlečnice, a kljub temu nudi vse, kar si sankač želi. V bližini sta tudi restavracija in bife.

Sankališče Gorski sijaj v Gorskem parku Kupjak nudi tekoči trak, ki bo poskrbel, da boste čim prej spet na vrhu sankališča.
Hrvaška Turistična Skupnost

Petehovac v Delnicah, še ena nadvse zanimiva destinacija, navdušuje obiskovalce s pravo zimsko idilo. Nahaja se med zasneženimi vrhovi Gorskega Kotarja, kar sankališče naredi idealen kraj za pobeg od vsakodnevnega stresa in uživanje v mirnem okolju. Sankališče nima tekočega traku in je brezplačno. V bližini je planinski dom, kjer nudijo okusno domačo hrano in tople napitke.

Sankališče "Vujnovići" ob Planinskem domu Kamačnik na Vrbovskem bo navdušilo velike in male sankače. Prijetno sankališče nudi izposojo gum za sankanje, v bližini je gostinski objekt, za tiste, ki želijo ostati še kakšen dan, pa je na voljo tudi namestitev. Ob sankališču se nahaja mini smučišče, ki je primerno za začetnike in prve zavoje na smučeh.

Na skrajno severozahodnem delu Gorskega Kotarja se nahaja mestece Čabar, kjer boste našli zanimivo sankališče, ki je nastalo na bivšem smučišču Rudnik. Mesto je znano po bogati zgodovini in zanimivi preteklosti. Združite zabavo na snegu z raziskovanjem mesteca Čabar.

Sankališče Gorski sijaj.
Hrvaška Turistična Skupnost

Sankališče Gorski sijaj v Gorskem parku Kupjak nudi tekoči trak, ki bo poskrbel, da boste čim prej spet na vrhu sankališča. Ob sankališču je gostinski objekt, ki nudi bogat izbor hrane in pijače, poskrbljeno pa je tudi za parkirišče.

Čelimbaša je še eno izjemno sankališče, ki ga boste našli v mestu Mrkopalj. Urejeno smučišče in sankališče ima tekoči trak, parkirišče, ponudbo hrane in pijače tik ob sankališču. V bližini pa je tudi hostel, ki nudi prenočišče.

Gorski Kotar s svojimi raznovrstnimi sankališči ne ponuja le zimske zabave, ampak tudi priložnost za odklop v naravi, sprostitev in razvajanje brbončic s pristno hrvaško kulinariko. Je idealna destinacija za tiste, ki iščejo dozo adrenalina ali pa si preprosto želijo stran od mestnega vrveža. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta