(FOTO) Na valovih umrl eden najbolj znanih surferjev na svetu

A.L.
06.01.2023 10:34

Noben od poskusov oživljanja ni bil uspešen, smrt so razglasili na kraju nesreče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slavni brazilski deskar Marcio Freire je umrl med treningom na ogromnih valovih v Nazareju na Portugalskem, poročajo tuji mediji. 47-letnika je med enim od njegovih spustov zadel velik val, in čeprav je pomožno osebje na vodnih skuterjih uspelo ponesrečenca spraviti na kopno, so bili vsi poskusi, da bi ga oživili, zaman. Gre za prvo smrt deskarja na območju, ki se ponaša z enimi največjih valov na svetu.

"Žal noben od poskusov oživljanja ni bil uspešen in smrt so razglasili na kraju nesreče," je za portugalsko tiskovno agencijo Lusi povedal Mario Lopes Figueiredo. Freire je bil eden od treh brazilskih deskarjev, ki so postali znani kot Mad Dogs, potem ko so osvojili velikanske valove Jaws na Havajih. Igrali so tudi v dokumentarcu Mad Dogs iz leta 2016.

"Danes smo izgubili velikega človeka, zelo dobrega prijatelja in legendarnega deskarja Marcija Freireja. Bil je tako vedrega duha, vedno z nasmehom na obrazu. Počivaj v miru prijatelj," je zapisal športni fotograf Fred Pompermayer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta