(FOTO) Zdravniki so jo zavračali in ji govorili, da si simptome bolezni izmišljuje, zdaj je umrla

A.L.
07.09.2023 09:36

Zdravnik je dejal, da ni bolna, pač pa da si vse skupaj izmišljuje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Stephanie Aston je 1. septembra umrla na svojem domu v Aucklandu na Novi Zelandiji po dolgem boju z Ehlers-Danlosovim sindromom (EDS). Gre za redko genetsko motnjo, ki prizadene vezivno tkivo telesa, obstaja pa 13 različnih različic tega stanja.

Motnja velja za nevidno bolezen, ker so oboleli pogosto videti zdravi kljub bolečim simptomom, ki vključujejo hude migrene, izpahe sklepov, podplutbe, bolečine v trebuhu, pomanjkanje železa, omedlevico in nenormalno hiter srčni utrip.

Obtožba: Simptome povzročila sama

Astonova je pred časom razkrila, da je leta 2016 njene simptome zavrnil celo zdravnik, ki je mislil, da se samo pretvarja. Do njega je prišla, potem ko so jo številni zdravniki, zmedeni nad njenim zdravstvenim stanjem, napotili v aucklandsko bolnišnico. Tam ji je omenjeni zdravnik dejal, da ni bolna, pač pa da si vse skupaj izmišljuje.

Pokojna Stephanie je takrat dodala, da so jo zaradi napačne diagnoze obtožili samopoškodovanja, motenj hranjenja, lažnega povišane telesne temperature, napadov kašlja in omedlevice, dali so jo celo pod psihiatrični nadzor. "Počutim se, kot da mi je bilo vzeto dostojanstvo," je potožila. Po pritožbi pri zagovorniku za zdravje in invalidnost je Stephanie Aston dejala, da je diagnoza dodatno negativno vplivala na njeno zdravje, poroča Daily Mail.

Njena zgodba je pripeljala do tega, da je postala vzor vsem tistim, ki trpijo zaradi te bolezni, leta 2017 je pomagala ustanoviti tudi Ehlers-Danlos Syndromes New Zealand, organizacijo, ki podpira tiste, ki trpijo za to motnjo.

V soboto so v društvu sporočili, da je Stephanie Aston umrla. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta