ID.buzz v Sloveniji: Prodaja steče jeseni, vendar ne na vseh trgih hkrati

Vinko Kernc Vinko Kernc
23.06.2022 05:00

Tokrat gre za gospodarsko izvedenko cargo, zato je brez bočnih stekel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volkswagen ID.buzz cargo: površina tovornega dela je 3,2 kvadratna metra, prostornina pa 3,9 kubičnega metra
Vinko Kernc

Slovenskemu zastopniku je uspelo v času predvsem prodajalcem namenjeni turneji ''Volkswagen driving experience'' oziroma vozniška izkušnja z volkswagni pripeljati prvi ID.buzz v Slovenijo. Videli smo lahko gospodarsko različico ID.buzz cargo, ki ima zadnji del namenjen tovoru, zato je tam brez bočnih stekel. V tovornemu delu je prostora za dve euro paleti.

Zunanje mere kažejo, da ima buzz skoraj enako medosno razdaljo kot T6.1, a je od njega za dobre četrt metra krajši, za dobre štiri centimetre širši in tri centimetre višji, navkljub dolžini 4,7 metra pa ima le 11,1 metra velik rajdni krog.

Odličen je tudi količnik upora zraka, ki znaša le 0,29. Pogonu služi 150-kilovatni motor, z baterijo kapacitete 77 kilovatnih ur pa prevozi okoli 400 kilometrov po WLTP. Tehta okoli 2,4 tone, v Nemčiji pa stane najmanj 64.581 oziroma (cargo) 54.430 evrov. Prodaja se začne jeseni, a ne na vseh evropskih trgih hkrati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta