Ime mi je Twifia: Starša sta za izbiro imena svoje hčerke prejela več kot 12.000 evrov

Gr.G.
05.11.2020 10:40

Švicarski ponudnik interneta se je domislil edinstvene reklamne kampanje: Če svojega novorojenčka poimenujete Twifia ali Twifius, vam bomo do njegove ali njene polnoletnosti omogočali brezplačni dostop do interneta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Twifi se imenuje švicarski ponudnik dostopa do interneta, ki se je domislil edinstvene reklamne kampanje. Staršem ponuja 18 let brezplačnega interneta, če se ti svojega otroka odločijo poimenovati po njih: deklice Twifia, dečke Twifius. Protivrednost nagrade znaša 60 frankov mesečno, kar v 18 letih nanese na nekaj čez 12.000 evrov (12.960 švicarskih frankov), prvi par, ki ga je nagrada prepričala, pa je svojo novorojenko že tako poimenoval. Twifia bo deklici ime do konca življenja, starša pa sta se kmalu po tem, ko je novica prišla v javnost, umaknila, a sta se sedaj odločila javno spregovoriti in pojasniti svojo odločitev.

Dekličin oče je za nemško televizijo SAT1 povedal, da je dva meseca pred rojstvom na Facebooku slučajno naletel na omenjeno reklamo. Mama deklice se sprva z zamislijo nikakor ni mogla sprijazniti, nato pa se je odločila, da bosta denar, ki ga bosta privarčevala na račun brezplačnega dostopa, dala na stran za Twifio. Nikakor pa nista računala, da bosta deležna tako velike medijske pozornosti. 

Prejela sta tudi veliko negativnih komentarjev. Prek spleta so jima uporabniki pisali, da na svetu ni več normalnih ljudi in da bi morale ustrezne ustanove ukrepati. "Vse je usmerjeno v profit, tudi na račun naših življenj," je samo eden izmed komentarjev. Da sta prodala svojega otroka in da je njuna odločitev neetična, so jima še očitali drugi starši. 

Otroški psiholog Michael Schulte-Markwort je pojasnil, da bi Twifia lahko odrasla v prepričanju, da se njenim staršem ni zdelo dovolj pomembno, da bi zanjo sama izbrala ime, ampak sta z njim trgovala. "Zaradi tega bi lahko pomislila, da svojim staršem ni tako pomembna, kot bi si želela." Starša si bosta lahko na račun privarčevanega denarja privoščila dražji vrtec v Švici za njuno Twifio, sta zaključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta