Invazija strupenjač: V Bosni kača zašla v stanovanjsko hišo, na Hrvaškem modras ugriznil žensko

A.L.
21.06.2022 10:52

Gasilci, ki so na kraj prispeli v nekaj minutah, so kačo spustili v naravo na območju izven naselja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V stanovanjski hiši v kraju Dolac na Lašvi v Bosni in Hercegovini je v nedeljo mama z dvema otrokoma v hiši zagledala veliko kačo. Situacijo je rešil sosed, ki je pomiril prestrašena otroka in poklical gasilce. "Naročili so nam, naj se kači ne približujemo," je povedal za RTL Hrvaška. Gasilci, ki so na kraj prispeli v nekaj minutah, so kačo spustili v naravo na območju izven naselja.

S pravo invazijo modrasov pa se v teh dneh srečujejo na Hrvaškem. V bližini Sinja strupenjače srečujejo že vsak dan, nekatere pa so tako skrite, da jih sploh ne opazijo. Nedavno se je modras skril pod odvrženo plastično vrečko, ki jo je ženska, nekaj metrov od svojega doma, želela pobrati in vreči v smetnjak, a jo je medtem kača ugriznila. 74-letnica je ob ugrizu ostala mirna, telefonirala je sinu, ki je bil takrat na njivi. "Prišel sem domov in jo zagledal, ko je ležala na tleh. Kmalu so prišli reševalci," je pojasnil za hrvaške medije. Zaradi težke klinične slike so jo zadržali v splitski bolnišnici, kjer je prejela protistrup za kačje ugrize.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta