Izbrane so skladbe za letošnje Melodije morja in sonca

STA, GR.G.
12.05.2018 12:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lea Sirk
EPA

Znane so skladbe, ki bodo 14. julija v Portorožu tekmovale na 38. festivalu Melodije morja in sonca. Izmed 85 skladb, prispelih na razpis, jih je komisija odbrala 14, ki se bodo potegovale za veliko nagrado festivala in štiri nagrade strokovne žirije. Med njimi je tudi Moj Profil Lee Sirk, ki danes nastopa v evrovizijskem finalu.
Izborna komisija v sestavi Slavko Ivančić (predsednik), Dragica Petrovič, Mojca Menart, Blaž Maljevac in Gregor Stermecki je na festival uvrstila tudi skladbe Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad) v izvedbi Ane Štokelj, avtorsko pesem Kanela glasbenika Bogdana ter Številka srca Irene Vrčkovnik in Mjav.
Kalamari bodo nastopili s pesmijo Z mano se ne da, Klapa Semikanta s skladbo Tvoja lepota, Laurylin in Jan Bogatič s Sanjal bom, Manca Špik s Kjer pomol poljubi morje, glasbenica poljskih korenin Mila s pesmijo Jaz bi šla naprej.
Vračajo se tudi Prifarski muzikanti, in sicer s pesmijo Vrni se srce, Skupina Proteus bo izvedla Odklop, Steffy Pa sem šla, Swing Deal Passi nel blu, skupina The Plut Family pa bo predstavila Hej DJ.
Komisija je določila tudi tri rezervne skladbe: Amiamoci ancora v izvedbi Francesca Squarcie, Morje trme in ponosa Vite Jordan in Mi žalost ne pristaja Tanje Srednik, so sporočili iz Avditorija Portorož, ki festival pripravlja v sodelovanju z občino Piran in RTV Slovenija.
Vrstni red nastopa bodo izvajalci izžrebali 28. maja v Avditoriju Portorož, kjer bodo na novinarski konferenci predstavili tudi priprave na letošnji festival.
Na samem dogodku bodo poleg velike nagrade Melodij morja in sonca podelili še nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo in izvedbo ter nagrado za obetavnega izvajalca oziroma avtorja, poimenovano po preminulem primorskem avtorju uspešnic, glasbeniku Danilu Kocjančiču.
Lani, na 37. festivalu, je s pesmijo Če te kdaj spustim iz rok veliko nagrado osvojil Isaac Palma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta