Kljub podražitvi bencina in dizla rezervoar goriva (še) pod 60 evri

Gr.G.
20.04.2021 11:56
Ob zadnji spremembi cen naftnih derivatov nihče izmed spremljanih trgovcev ni pocenil goriva.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Izmed šestih trgovcev, ki jih zadnje mesece redno spremljamo, imajo danes na svojih bencinskih servisih štirje višjo maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina, če jo primerjamo s prejšnjim tednom, pet pa jih tudi za liter dizla zahteva višji znesek kot še pred tednom dni. Najcenejši ponudnik ostaja Discont Oil (56,55 evra za rezervoar bencina, 57,2 evra za rezervoar dizla), ki je tudi tokrat ohranil isto maloprodajno ceno, medtem ko bodo vozniki največ za dizel odšteli pri družbi OMV, najdražji liter 95-oktanskega bencina pa trenutno najdemo pri MOL-u. 

Kljub podražitvam znesek 50-litrskega rezervoarja ostaja pod 60 evri, pri obeh derivatih. Pri ponudniku MOL znaša okroglih 59 evrov za rezervoar bencina, pri OMV 59,9 evra za rezervoar dizla. Dizel je še naprej dražji od bencina.

V tednu dni se je cena rezervoarja bencina povišala od 0,5 do 0,65 evra, pri Agasu Maribor in Discont Oilu je ostala nespremenjena, cene rezervoarja dizla pa so višje od 0,35 do 0,55 evra. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta