Lepotne operacije: Trend je uporaba minimalno invazivnih tehnik

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
17.08.2017 11:46

Bežen pogled v tako imenovane lifestyle revije ali kratek sprehod po ulicah katerega od naših večjih mest nam dasta vedeti, da je postala skrb za lep videz več kot le obisk pri frizerju ali kozmetičarki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Saloni in centri ponujajo vrsto tretmajev in posegov, s katerimi lahko strokovnjaki bodisi samo odpravijo posledice staranja bodisi popravijo, kjer je Narava odpovedala. O pogledu na estetske posege smo govorili s tandemom estetskih kirurgov Neviem Medvedom in Igorjem Višnjarjem. Slednji sodeluje tudi z Medicinsko-termalnim centrom Fontana.
Obstajajo raziskave, koliko odstotkov Slovencev je nezadovoljnih s svojim videzom?
Prepričana sva, da tovrstne raziskave in študije obstajajo, saj se ljudje že iz pradavnine osredotočamo, poleg skrbi za preživetje, tudi na svoj videz. Lepotni ideali pa so se skozi čas seveda spreminjali - kost v nosu pračloveka je imela drugo sporočilo kot na primer nanašanje ličila na oči in kopanje v mleku egipčanske kraljice Kleopatre. Dandanes pa je modna industrija predvsem posel, ki se opira na našo percepcijo lepega in privlačnega. Obstajajo študije, ki so dokazale, da imamo ljudje v možganih center za dojemanje lepega. Ob pogledu na objekt ali osebo, ki nam je všeč, se njegova aktivnost poveča, mi pa občutimo ugodje. Kljub temu da je vsebina pomembnejša, je pogosto prvi kontakt, ko si izbiramo mater ali očeta svojih potomcev, ravno vizualen, kjer svojo vlogo odigra tudi zunanja privlačnost. Načeloma so ljudje z videzom zadovoljni, je pa pomembno izpostaviti, da so estetski posegi vse dostopnejši, trend je uporaba minimalno invazivnih tehnik, kot so botulin toksin, polnila s hialuronsko kislino in nekirurški lifting z nitmi. Tako so manjši popravki, ki zakrijejo zgodnje posledice staranja in utrujenosti, pravzaprav neopazni. Zato so postajajo del našega vsakdana in so dobrodošli, kadar se z njimi ne pretirava. Gre zgolj za skrb zase, le stopničko višje. Dejstvo je namreč, da se v visokih petah ali v domačih copatih gotovo obnašamo popolnoma drugače. Če smo urejeni in če smo si všeč, je tudi naš odnos drugačen.

Osnova je kakovostno življenje. Dobra, zdrava hrana (v zmernih količinah), zadostno uživanje vode, redna telesna aktivnost, čim manj stresa in preživljanje časa s tistimi, ki jih imamo radi. 
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta