Maserati: Naslednji levante bo električen

Peter Pirkovič
13.01.2023 04:47

Pri Maseratiju bodo v prihodnjih nekaj letih elektrificirali vse avtomobile v ponudbi, taka bo tudi naslednja generacija levanteja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večji od Maseratijevih SUV bo v prihodnje le še električen.
Maserati

Levante bo v novi generaciji na voljo le še kot baterijsko vozilo. Tako je za angleški Autocar napovedal izvršni direktor Maseratija Davide Grasso in še dodal, da se elektrifikacija pri njih dogaja precej hitreje kot pri drugih, saj je znamka del skupine Stellantis, ti pa imajo na tem področju razvitih že veliko rešitev. Levante je postavljen na preurejeno Alfino platformo giorgio, zelo verjetno bo imel vgrajeno kombinacijo elektromotorjev iz granturisma folgore, ki razvijajo 560 kilovatov moči,

Grasso pa napoveduje, da bo ta deležen novega baterijskega sklopa z višjo energijsko gostoto, kar posledično pomeni tudi večji doseg. Avto bo na ceste zapeljal po letu 2026, najbližje tekmece pa Italijani vidijo v BMW-ju iX, mercedesu EQS SUV in lotusu eletre.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta