Mia Žnidarič: Štirinajsti album za trideset let

Petra Zemljič Petra Zemljič
12.02.2018 10:01

Na enem mestu združuje vso raznovrstnost glasbene kariere.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mia Žnidarič nastopa na neštetih koncertih, neutrudno snema in koncertira z raznimi manjšimi in večjimi zasedbami, godalnimi orkestri in mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki. 
Neca Falk

Mia Žnidarič je v eter spustila Zabavaj se, prvi komad novega albuma Z dotikom, ki ga bo s skupino predstavila na promocijskem koncertu v SiTi Teatru, s tem pa proslavila tridesetletnico svoje kariere. Prva dama slovenskega jazza, kot jo radi še poimenujejo, je izdala štirinajsto ploščo. "Koncert ob novem cedeju bo povezal različne delčke moje dolge kariere, hkrati pa predstavil nov material, del katerega je tudi plodno sodelovanje z dvema pesnikoma, s Ferijem Lainščkom in Milanom Deklevo. Hkrati bom proslavila tridesetletnico prepevanja po naših in tujih odrih. Z mano na odru bodo sami vrhunski glasbeniki. Primož Grašič, vsem dobro znan virtuoz na kitari, David Jarh, trobentač, že več kot 30 let stojiva na isti postaji, na odrih, če se malo pošalim, Robert Jukič, mladi kontrabasist, ki me vedno znova očara, in ne nazadnje moj življenjski sopotnik, pianist in skladatelj Steve Klink," napoveduje pevka. In še, da je "izjemno lepo v rokah držati svoj umetniški izdelek, cede, to je ponosen moment, topla žemljica, občutek, da si nekaj naredil, knjiga, ki ostane za vedno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta