Naslednje leto pa nova kopalnica!

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
20.12.2021 00:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Prenova kopalnice prinese veselo vznemirjenje, obenem pa tudi malo strahu. Razbijanje, kopanje, zidanje in usklajevanje med različnimi mojstri terja precej potrpljenja, pa tudi časa. Prenova se z dveh tednov zlahka raztegne na tri ali več. Ponujamo nekaj namigov, kako se temu lahko izognemo.

  1. Dobra priprava
  2. Pravočasni dogovori in nakupi
  3. Poenostavljanje

Dobra priprava, ki vključuje dober načrt, osnoven izbor materialov, izdelkov in barv ter izbira prave, zanesljive ekipe izvajalcev, je pogoj, da nam delo ne bo požrlo preveč živcev. Res dobro premišljen načrt je še posebej potreben, če bomo v kopalnici premikali razpored ključnih kosov opreme. Na osnovi takega načrta bo lažje uskladiti posamezne izvajalce, kar lahko izvedbo skrajša za več dni ali celo tednov.

Pravočasni dogovori in nakupi

Na to sicer ne bi bilo potrebno opozarjati, če se ne bi podaljšali dobavni roki za vse mogoče izdelke. Izdelki po naročilu in izdelki z dolgim dobavnim rokom lahko predstavljajo težavo, če bo potrebno naročiti manjkajočo količino ali dodaten rezervni del.

Seveda pa je potrebno biti pozoren pri akcijskih nakupih, še posebej, če gre za izdelke iz opuščenih programov. Pri takih je smiselno dokupiti dodatne rezervne dele ali nekoliko povečati količino, da ne bomo v zadregi, če česa zmanjka.

Poenostavljanje

Čas prenove lahko skrajšamo tudi z izbiro izdelkov in materialov, za katere potrebujemo manj časa za vgradnjo.

Zidano steno lahko nadomestimo s stekleno. Če želimo neprosojno ali tršo steno, namesto zidanja uporabimo konstrukcijske wedi plošče, ki jih lahko obrežemo na želeno velikost in prilepimo tja, kamor želimo. Taka stena je lahko debela le 5 cm, lahko jo prebarvamo ali oblepimo s keramiko.

Arhiv Naročnika

Vgradnja talne kanalete potrebuje natančnega mojstra, ki si bo vzel čas in pravilno zatesnil vsa mesta, na katerih bi lahko prišlo do puščanja. Z nakupom tovarniško izdelane plošče za v tuš kabino se temu zahtevnemu postopku izognemo, ker je pravilno tesnjenje zagotovljeno. Ker je talna plošča za v tuš kabino že izdelana z ustreznim naklonom, bo polaganje keramike enostavno. Preskočimo lahko tudi oblaganje s keramiko na na podlago wedi fundo položimo že ustrezno oblikovano wedi fundo top ploščo – v enem kosu.

Arhiv Naročnika

Izdelava niše za odlaganje toaletnih potrebščin v tuš kabini zahteva dolbenje zidane stene ali izdelavo izreza v montažni steni, natančno izravnavanje in tesnjene. Z že izdelanimi elementi wedi je izdelava niše enostavna in hitra. Spet smo pridobili nekaj ur.

Klopca pod ušem? Obvezno.

Arhiv Naročnika

Klop v tuš kabini zagotovi udobje in varnost. Izdelavo poenostavimo z nakupom že izdelane klopi wedi ali pa si jo izdelamo sami iz gradbenih plošče wedi, z žago in nekaj lepila. Težko, da boste zanjo porabili več kot uro. Obložimo jo s keramiko, mozaikom ali z modernimi cementnimi premazi.

Arhiv Naročnika

V klop iz wedi plošč lahko vgradimo električno ogrevanje.

Kaj pa če bi namesto tuš kabine želeli klasično vgradno kad?

Namesto obzidavanja se uporabi wedi plošče, s katerimi »obzidavo« izdelamo v četrt ure. Plošče so idealne za oblaganje s keramiko in tudi za enostavno izdelavo revizijske odprtine, ki se prilagodi velikosti keramičnih ploščic.

Arhiv Naročnika

Si želite nekaj posebnega? Ogrevan ležalnik, mehko zaobljene stene, vzidane omare, mogoče stilsko savno? Z wedi tovarniško izdelanimi elementi bo tudi vaša posebna kopalnica hitro izdelana. Če pa imate še kakšno idejo, vam jo bo dober mojster z wedi ploščami hitro uresničil.

Več idej pa na kopalnica-wedi.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.